29.1.2019.

Direktori i djelatnici TZ-a iz Varaždinske i Međimurske županije, te Ivanić Grada, na edukaciji u Županijskoj palači

Hrvatska turistička zajednica (HTZ), u suradnji s Udrugom hrvatskih putničkih agencija (UHPA), i u 2019. godini je nastavila s provođenjem programa edukacije za javni i privatni sektor na temu „Koordinacija aktivnosti sustava destinacijskih menadžment organizacija (DMO) i destinacijskih menadžment kompanija (DMK)“, uz izvođenje po tri radionice na području 10 turističkih klastera Hrvatske.

U suradnji sa TZ Varaždinske županije, danas je u Županijskoj palači u Varaždinu održana treća po redu radionica za klaster Središnje Hrvatske na kojoj su sudjelovali direktori, djelatnici i stručni suradnici turističkih zajednica iz Varaždinske i Međimurske županije, te Ivanić Grada, a stručno predavanje održao je Željko Trezner, iskusni stručnjak koji uspješno integrira teorijske osnove u praktična rješenja u području destinacijskog marketinga i menadžmenta te održivog turizma općenito.

Turističko tržište postaje izrazito konkurentno i sve je veća potreba razvoja nove destinacijske ponude i proizvoda jedinstvenih doživljaja i turističkih paket aranžmana turizma posebnih interesa. Da bi se to postiglo, ključna je kvalitetna suradnja privatnog i javnog sektora, inovativni proizvodi koji prate sve relevantne trendove te kvalitetni i obrazovani zaposlenici.

Cilj ove završne radionice bio je identificirati stanje i glavne izazove u komercijalizaciji složenih turističkih proizvoda za tržište posebnih interesa u suradnji i komunikaciji sa sustavom turističkih zajednica i postojećih i/ili potencijalnih destinacijskih menadžment kompanija.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.