Novi Marof

View the embedded image gallery online at:
http://turizam-vzz.hr/destinacije/novi-marof#sigProIdec5e0d3dab

Krajobraz umjetničkog nadahnuća

Doživite živopisni krajolik koji su slikali naši najveći likovni umjetnici. Otkrijte stare utvrde i templarske crkve, posjetite intrigantna povijesna nalazišta, uživajte u gotovo netaknutoj prirodi i njenim blagodatima. Uživajte u krajobrazu umjetničkog nadahnuća!

Istražite stare templarske utvrde i srednjovjekovne legende iz Križarskih ratova, posjetite Pustu Belu i dvorce u dolini rijeke Bednje, uspnite se na Grebengrad i doživite nezaboravni pogled s masivnih kula ove moćne tvrđe, u Remetincu saznajte tko su bili „stari cerkveniki“ - crvena braća, otkrijte što krije srednjovjekovni kompleks u Čanjevu i kakve tajne skriva Crna Paka, prošećite perivojem dvorca Erdödy u Novom Marofu.

Svakako posjetite Ključ i slikarski atelje Ivana Rabuzina, svjetski priznatog umjetnika naive, i pogledajte neke od najboljih radova ovog slikarskog velikana.


Novomarofski kraj idealno je odredište za obiteljske izlete, planinarske pohode i relaksirajući boravak u prirodi.

Dobro uređene šetnice, planinarske i biciklističke staze dovest će Vas do fascinantnih vidikovaca, izvora ljekovite vode, izazovnih stijena i ugodnih izletišta, kakva su Topličica - izletište s termalnom vodom i lijepo uređenim sportskim terenima, ili pak Lužec, s atraktivnom galerijom na otvorenom.

Prepustite se prirodi i doživite drugačije iskustvo u krajobrazu umjetničkih nadahnuća- otkrijte novomarofski kraj!

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.