22.06.2019.

PREDSTAVLJANJE VARAŽDINSKE ŽUPANIJE U ISTRI

PREDSTAVLJANJE VARAŽDINSKE ŽUPANIJE U ISTRI

 

Varaždinska županija, najstarija hrvatska županija, ove subote, 22. lipnja,  predstaviti će se građanima Grada Pule, Istarske županije, ali i svim prisutnim turistima svojom bogatom kulturno-turističkom ponudom.

Brojni OPG-ovi predstaviti će se svojim domaćim proizvodima i rukotvorinama, a za dobru atmosferu pobrinuti će se Tamburaški sastav KUD-a Toplice iz Varaždinskih Toplica, te Jazz sastav “Kovačević Brothers featuring Zoran Puljek”. Duh nekih prošlih vremena oživjeti će Husarska garda Varaždinske županije i Varaždinski Purgari.

Predstavljanje je predviđeno na Trgu prvog svibnja u Puli s početkom u 08:00 sati, dok će dan ranije, u petak 21. lipnja u prostoru Pulske Arene (Flavijevska ulica) biti podignuti balon “Varaždinske županije”. Naime, prošle godine u rujnu je prvi puta poletio balon na vrući zrak registarske oznake 9A-ORA, a ono što ga čini iznimnim, ne samo u Hrvatskoj, već i u cijelome svijetu, jest što je kupola balona ujedno i reprodukcija jednog od najimpresivnijih djela hrvatske naive – slike "Svečanost cvijeća" slikara Ivana Rabuzina, jednog od najvećih svjetskih umjetnika naive, koji je rodom iz Novog Marofa s područja Varaždinske županije.

Predviđeno dizanje ovog atraktivnog balona je u 20:00 sati.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.