13. - 15. 9. 2019.

Folkofonija 2019.

Folkofonija 2019.

 

U organizaciji Centra tradicijske kulture Varaždin a pod pokroviteljstvom Varaždinske županije, Grada Varaždina, Turističke zajednice Varaždinske županije te ureda Predsjednice RH održava se 5. Međunarodni festival tradicijske kulture FolkoFonija 2019. (13.-15.09.2019.)

Više od 500-tinjak sudionika samog festivala u tri će dana predstaviti svoju kulturnu baštinu kroz pjesmu i ples, te upoznati sve građane Varaždinske županije i grada Varaždina svojim prebogatim kulturnim nasljeđem. Predstaviti će se izuzetno kvalitetne folklorne grupe iz šest zemalja: Poljska, Mađarska, Makedonija, Srbija (Novi Sad), Slovenija… te mnoga hrvatska i lokalna kulturno-umjetnička društava.

Svakako valja istaknuti i svečano otvorenje festivala u petak, 13. rujna, kada će po prvi puta na otvorenoj pozornici svoj dvosatni program predstaviti i svjetski poznati nacionalni Ansambl narodnih pjesama i plesova Lado.

Hrvatski nacionalni Ansambl narodnih pjesama i plesova Lado kao perjanica hrvatskog folklora zasigurno je najbolji odabir otvorenja nadolazećeg festivala FolkoFonija. Impozantnim koreografskim i glazbenim repertoarom s više od stotinu koreografija i stotinama vokalnih, instrumentalnih i vokalno-instrumentalnih brojeva, u kojima se iznad svega poštuje izvorna, autentična narodna umjetnost sigurno će oduševiti sve posjetitelje. Uz sve to, Ansambl Lado posjeduje jedinstvenu kolekciju izvornih narodnih nošnji iznimne vrijednosti i ljepote pa je svaki nastup Ansambla, uz pjesmu i ples, ujedno i svojevrsna revija izvornoga hrvatskog tradicijskog ruha.

Bogat program bit će popraćen i svakodnevnim cjelodnevnim događanjima na Kapucinskom trgu, a pregled svih događanja u sklopu ovogodišnje FolkoFonije možete pogledati niže u prilogu.

 

HTZ banner HR Trakoscan 970x250

Folkofonija 2019 - najava

Povezani dokumenti

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.