20. 09. - 01. 10. 2019.

49. Varaždinske barokne večeri

49. Varaždinske barokne večeri

 

Festival Varaždinske barokne večeri najznačajnija je glazbeno-scenska priredba središnje Hrvatske, osnovana 1971., a danas je kao specijalizirani festival rane glazbe jedan od najeminentnijih festivala te vrste u svijetu. Festival je pod stalnim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske, a Ministarstvo kulture RH dodijelilo mu je nacionalni značaj prije 20 godina.

Unatrag nekoliko godina festival svake godine ima zemlju partnera. Do sada su zemlje partneri bili Njemačka, Češka, Poljska, Slovačka, Izrael, Austrija, Ruska Federacija, Italija, Francuska, Španjolska Mađarska i Japan, a ove će godine to biti Švedska.

30 koncerata u 12 festivalskih dana, iznimno bogat popratni program objedinjen pod nazivom Total baroq, koncerti u Varaždinu, Trakošćanu, Novom Marofu, te u 11 gradova i mjesta i to ne samo na hrvatskom sjeveru, već i u slovenskom Ptuju. Najkraći je to sažetak 49. Varaždinskih baroknih večeri čija je zemlja partner Kraljevina Švedska.

Organizatori su pripremili iznimno bogat popratni program, a Festival će završiti 1. listopada podjelom festivalskih nagrada, te tradicionalno koncertom nagrađivanih učenika varaždinske Glazbene škole.

Program: https://vbv.hr/program/u-varazdinu/

Prodaja ulaznica: https://vbv.hr/program/ulaznice/

Za više informacija o samom festivalu i ovogodišnjem programu posjetite službene internet stranice Varaždinskih baroknih večeri klikom OVDJE.

 

vbv 2019 program

VBV 2019 - najavni spot

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.