24. 1. 2020.

Svečani bal Varaždinske županije

Svečani bal Varaždinske županije

 

Svečani bal Varaždinske županije održava se 24. siječnja u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu, a ove godine biti će održan i pod pokroviteljstvom hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije. Traženo pokroviteljstvo predstavlja potvrdu visoke kvalitete i značaja samoga bala za Varaždinsku županiju, ali i cijelu Hrvatsku.

Varaždinska županija, kao najstarija teritorijalna jedinica na području Republike Hrvatske sa srednjoeuropskim kulturnim miljeom i nasljeđem Austro-Ugarske Monarhije, njeguje razne aspekte građanskog života ovog kraja. Jedan od najznačajnijih društvenih događaja i mjesto sklapanja novih prijateljstava, poslova, mjesto diplomatskih, gospodarskih, kulturnih i političkih aktivnosti svakako su balovi. Na čvrstim temeljima te višestoljetne tradicije i poznatim bečkim građanskim balovima kao uzorima, nastao je Svečani bal Varaždinske županije.

Upravo će Svečani bal biti prilika za okupljanje mnogih uglednih gostiju iz svijeta politike, gospodarstva, kulture, ali i diplomacije, te će zasigurno uz druge programe biti jedna od glavnih manifestacija u okviru predsjedavanja Vijećem Europske unije.

Ove godine se još više učvršćuje partnerstvo s Hrvatskim balom gradišćanskih Hrvata, čije će se 73. izdanje održati 18. siječnja 2020. godine u bečkom hotelu Schönbrunnu. Ovo partnerstvo i zajedničko predstavljanje balova ujedno je i početak međuregionalne suradnje Varaždinske županije i Gradišća, regije u kojoj već godinama žive i rade mnogobrojni Hrvati.

U prilog tome ide i pripremljeni bogati te atraktivni program, u kojem ćemo ponovno predstaviti sve najbolje iz Varaždinske županije. Pridružit će nam se višestruko nagrađivani ansambl Varaždinski komorni orkestar, koji je rangiran među najboljim hrvatskim orkestrima u povijesti, zatim popularni Jazz orkestar Oružanih snaga Republike Hrvatske za čije se koncerte nerijetko traži karta više, te MozART bend sastavljen od vrhunskih glazbenika. Operna diva Jelena Štefanić, koja već godinama svojim glasom zadivljuje publiku najznačajnijih europskih i svjetskih opernih pozornica, nastupat će uz pratnju Filipa Hozjaka, člana sastava Četiri tenora. U programu će također biti mlada pjevačica Lucija Spevec, koja je svoje glazbeno obrazovanje, nakon Varaždina, nastavila na Bečkom sveučilištu za glazbu i dramsku umjetnost. Za modnu reviju pobrinut će se varaždinske modne kreatorice, koje su na prošlogodišnjem Svečanom balu pokazale svoj neupitan talent. Povijesna postrojba Husari bit će neizostavan dio balskog ozračja, a ove godine pridružit će im se i Varaždinska građanska garda - Purgari, Križevačka djevojačka straža, Karlovačka građanska garda, kadeti i kadetkinje Hrvatske vojske, te postrojbe iz Linza, Das Traditions-Dragonerregiment No. 7 „Herzog von Lothringen und Bar“, 1. Eskadron Linz.

Nagrađivani kulinarski majstori hotela Minerva bit će zaduženi za bogatu gastronomsku ponudu jela od autohtonih namirnica. Bit će poslužena Toplička torta, pripremana po originalnoj recepturi iz 19. stoljeća, zatim purgarski gulaš kao neizostavno jelo koje se pripremalo na svim značajnim događajima u Varaždinu i okolici, purgarske piškote pripremljene s tajnim sastojkom, pa čak i purgerski klipič kojeg krasi poseban oblik. Ovo je samo dio bogate gastronomske ponude koja će krasiti stolove na Svečanom balu.


Karte za ovogodišnji Svečani bal možete kupiti na blagajni Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu.
Radno vrijeme: od ponedjeljka do petka od 10:00 do 12:00 i od 18:00 do 19:30 sati
Telefon: +385 42 200 250
Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Putem on-line sustava Entrio.hr klikom OVDJE

Cijena karata:

  • Za stajaće mjesto – 250 kuna
  • Za sjedeće mjesto – 400 kuna.

Za kupnju paketa putem kojih biste postali službeni sponzor bala, molimo kontaktirati na:
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
tel: +385 42 390 528

Za više informacija, molimo kontaktirati na:
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
tel: +385 42 390 557

Svečani bal Varaždinske županije

Povezani dokumenti

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.