20. 6. 2020.

Županijski plac u atriju i ove subote bit će prepun sadržaja, Županija časti posjetitelje domaćim, tradicionalnim doručkom

Županijski plac u atriju i ove subote bit će prepun sadržaja, Županija časti posjetitelje domaćim, tradicionalnim doručkom

 

Peti po redu Županijski plac održat će se u atriju Županijske palače u subotu, 20. lipnja ove godine, a Varaždinska županija će posjetitelje od 9 sati pa nadalje počastiti domaćim, tradicionalnim doručkom.

Naime, izložbeno-prodajna manifestacija koju Varaždinska županija organizira u suradnji s Turističkom zajednicom Varaždinske županije, Županijski plac, ove će subote okupiti dvadesetak izlagača koji će prodavati cijeli raspon proizvoda – od proizvoda ručnog rada, prirodne kozmetike, jastuka od heljdinih ljuskica, meda, voćnih vina, rakija i likera, čajeva, sokova, kolača, sireva, voća, povrća i tjestenine do čuvanih i zaštićenih proizvoda poput ludbreškog hrena i bučinog ulja. Predstavit će se i nekoliko udruga žena s područja Varaždinske županije koje čuvaju tradiciju i baštinu ovog kraja.

Osim prodaje i predstavljanja tradicijskih proizvoda, bit će organizirana i podjela doručka od 9 sati, a fine štrukle i domaća jela pripremit će iskusni i dokazano provjereni kuhari restorana Minerva. Na šanku će se biti moguće okrijepiti i pokojom domaćom kapljicom, a za dobar štimung će se pobrinuti Hajdina bend.

Cvjetne instalacije učinit će prostor atrija još ljepšim i veselijim, a izlagači će se pobrinuti da svi koji naiđu lakše dođu do inače teže dostupnih proizvoda vrijednih ruku naših lokalnih proizvođača.

Bit će to drugi od ukupno tri Placa zasad zakazana u 2020. godini – sljedeći će se održati 4. srpnja u istom vremenskom periodu, a prijave su već otvorene. Ovo besplatno sudjelovanje proizvođača i prilika za predstavljanje i izravnu prodaju u samom središtu grada ovaj sajam čine jedinstvenim.
Podjeli doručka će se u 9:30 sati pridružiti i župan Varaždinske županije Radimir Čačić te njegova savjetnica Natalija Martinčević.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.