5. 9. 2020.

Ove subote u atriju Županijske palače sajam domaćih proizvoda, Štruklijada i povijesne postrojbe te besplatna sarma za građane

Iako malo skromnije nego prijašnjih godina, Dan Varaždinske županije bit će obilježen prigodnim programima i to u subotu, 5. rujna, ove godine.

Već od 8:00 sati ispred Županijske palače održat će se sajam domaćih proizvoda na kojem će preko dvadeset OPG-ova nuditi svoje proizvode, pa će se tu naći proizvoda od meda i lješnjaka, domaćih sireva, kobasica, ajvara, bučinog ulja, različitih džemova, voćnih rakija, ali i tradicionalnih suvenira. Kuhari Hotela „Minerva“ podijelit će građanima tristotinjak porcija sarme, a za dobar štimung pobrinut će se Tamburaški sastav Lajk.

Paralelno sa sajmom domaćih proizvoda, u atriju palače održat će se i druga po redu „Varaždinska štruklijada“ na kojoj će posjetitelji moći probati različite vrste štrukli - od slatkih, slanih, s različitim nadjevima, pa sve do pečenih i kuhanih, a bit će tu i slatkih kolača.
Kako bi građani malo predahnuli od slasnih zalogaja pobrinut će se Husarska garda Varaždinske županije, zatim Varaždinska građanska garda te pripadnici Ivanečke rudarske čete koji će nas podsjetiti na neka povijesna vremena. U čast Županije i župana postrojit će se ispred Županijske palače u 10:00 sati te predati prijavak županu.

Županijski dužnosnici se očekuju u 9:00 sati u atriju palače.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.