16. 9. - 18. 9. 2020.

Dani cikloturizma

Dani cikloturizma

 

U Ludbregu će se od 16. do 18. rujna 2020. održati Dani cikloturizma. 

Ovogodišnji Dani Cikloturizma bavit će se aktualnostima, novostima i potencijalima u cikloturizmu, biciklističkim trendovima i mogućnostima koje održivi oblici turizma otvaraju u izazovnim uvjetima.

Cikloturizam, kao možda i najvažnija grana ovog oblika turizma te ujedno dio industrije za kojeg Hrvatska u svim svojim regijama ima ogroman potencijal, pokazuje se kao jedan od recepata ne samo za diversifikaciju turističke ponude, već i njezino ravnomjernije raspoređivanje po cijeloj Hrvatskoj.

„Corona kriza“ se, barem u segmentu utjecaja na svijest ljudi o važnosti aktivnog života, boravka u prirodi, izbjegavanja industrijaliziranih i masovnih destinacije, pokazala kao svojevrsni katalizator promjene, koja se ionako kontinuiranim tempom događa već nekoliko godina.

Dani cikloturizma 2020. bavit će se upravo razmjenom iskustava i dobre prakse te novim spoznajama i poticanjem bržeg razvoja destinacija, kako bi se u idućim godinama, trend okretanja prirodi i aktivnom turizmu, što bolje valorizirao, a hrvatski turizam, posebice u područjima koja danas ne bilježe intenzivni turistički promet, izišao održiviji, raznovrsniji, jači i konkurentniji.

Neke od tema i aktivnosti koje očekuju sudionike:

– Ministarstvo turizma i sporta predstavljat će novitete iz područja cikloturizma, mogućnosti izgradnje infrastrukture i poticanja razvoja destinacija,
– Case study: Razvoj cikloturističkog proizvoda Bluesun hotela
– Priča o uspjehu: Via Tempora
– Prezentacija urabnih Bike park nacrta,
– Razvoj inovativne izletničke destinacije: „junction model“ Polja Jezero kod Vrgorca
– Transeuropske i transnacionalne biciklističke rute Eurovelo 8 i Mura-Drava bike
– Radionice,
– Vožnja zanimljivim novotrasiranim stazama destinacije Ludbreg

Organizatori konferencije, Trail – Full Cycling Experience i Grad Ludbreg pozivaju sve dionike profesionalno vezane uz turističku, biciklističku i outdoor industriju ili osobe zainteresirane za razvoj dodatnih usluga i proizvoda da se uključe u ovu zanimljivu konferenciju. Sve informacije o kotizacijama, programu, smještaju i aktivnosti mogu se pronaći na www.danicikloturizma.hr. 

 

Izvor: ludbreg.hr 

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.