18. - 27. 9.

Jubilarne 50. Varaždinske barokne večeri

Jubilarne 50. Varaždinske barokne večeri

 

S 11 koncerata u Varaždinu i ukupno pet „vanjskih“ koncerata u Križevcima, Prelogu, Ludbregu, Belcu i Varaždinskim Toplicama Varaždinske barokne večeri proslavit će ove godine svoj jubilej od 18. do 27. rujna.

Varaždinske barokne večeri imaju kontinuitet najdugovječnijeg festivala barokne glazbe u Europi i svijetu. S obzirom na mjere opreza i trenutnu situaciju u svijetu, ovogodišnja želja organizatora da počasti svoje vjerne posjetitelje novim glazbenim poslasticama i gostovanjima vrhunskih baroknih glazbenika iz Europe i svijeta nije provediva. Ove će se godine za vrhunski program pobrinuti odlični hrvatski glazbenici.

Na ovogodišnjem, jubilarnom izdanju festivala izostat će dodjela Festivalskih nagrada, pa će publika, a ne festivalski žiri imati priliku odabrati svoje laureate.

Otvorenje festivala će se ove godine preseliti iz Katedrale na vanjski prostor kod varaždinskog Starog grada u petak 18. rujna 2020. godine s početkom u 20:00 sati.

Ulaznice se mogu rezervirati u Koncertnom uredu Varaždin ili kupiti online.

Program 

Prodaja ulaznica

 

Popratni program:

 

Varaždinske barokne večeri u slici

Velika foto izložba na pročeljima Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu od 18. do 28. rujna 2020.

Izložba fotografija velikih formata koje će prikazat odabrane prizore s festivala, od prvih crno-bijelih iz 1971. godine pa do danas.

 

25. Međunarodna izložba cvijeća “barok, glazba, cvijeće”

Trg kralja Tomislava – Šetalište Vatroslava Jagića – Habdelićeva

Ovogodišnji kreatori cvjetnih dekoracija na 25. Međunarodnoj izložbi cvijeća pod nazivom „Barok, glazba, cvijeće“ svoju će inspiraciju potražiti u dosadašnjim najboljim europskim partnerima Varaždinskih baroknih večeri. Uz domaće i strane profesionalne cvjećare i izlagače svoje radove predstavit će i mladi floristi u jedinstvenom prostoru Starog grada.

 

CERAMICA MULTIPLEX 2020

Barokni ritam, suvremeni tonalitet

19.09.- 20.11.2020., KERAMEIKON-ova Galerija K10, Varaždin, Kukuljevićeva 10

Tematska, međunarodna, žirirana izložba vezana uz Festival Varaždinskih baroknih večeri, u koju manifestaciju je Kerameikon niz godina uključen kao partner svojim izložbenim programom. Autorica koncepcije, kustosica i selektorica: Višnja Slavica Gabout, povjesničarka umjetnosti i likovna kritičarka.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.