9. - 12. 9. 2020.

15. Trash Film Festival

15. Trash Film Festival

 

Jedan od zasigurno najotkačenijih filmskih festivala u Hrvatskoj, varaždinski Trash Film Festival po petnaesti će puta pretjerati u svemu – ne samo poigravanju estetikom trasha i na prvi pogled nespojivim žanrovskim odrednicama filmova koji pristižu iz različitih zemalja, već i u količini svjetlucavih odjela, funky šešira, bijelih limuzina i red carpeta kojim šeću glazbene zvijezde prošlih desetljeća.

Otkrivanjem spomen ploče Oktavijanu Miletiću na Stazi slavnih u Uskoj ulici u Varaždinu, ovogodišnji Trash Film Festival počinje u srijedu 9. rujna i trajati će do 12. rujna, kada će se zatvoriti koncertom legendarnog kućnog benda Trash Film FestivalaThe Fakin’ Lajsne, koji će se održati u Caffe Baru Elephant s početkom u 22:00.

Filmove u konkurenciji za nagrade „Zlatne motorke“ besplatno možete pogledati do subote u varaždinskom kinu „Gaj“ gdje će biti prikazano 49 trash filmova različitih žanrova. Filmove je odabrao žiri u sastavu Daniel Rafaelić (povjesničar filma, redatelj, pisac i glumac), Luka Hrgović (redatelj, scenarist i montažer) i Dino Julius (redatelj i montažer) koji će odabrati i pobjednike festivala, a dodjela će se održati u subotu u dvorani kina u 19 sati.

Raspored filmova koji će se prikazivati pogledajte OVDJE.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.