11. - 30. 9. 2020.

Ovogodišnji Međunarodni festival čipke u Lepoglavi u online verziji

Ovogodišnji 24. Međunarodni festival čipke u Lepoglavi održat će se u virtualnom obliku od 11. do 30. rujna. Ipak, ne samo virtualno šećući samostanom, izložbe će se moći razgledati i uživo i to svake subote i nedjelje do kraja rujna od 10 do 17 sati.

Ulazak u samostan bit će besplatan, ali će se posjetitelji morati pridržavati svih propisanih epidemioloških mjera. 

Kroz izložbene prostore prikazan je rad čipkarica i umjetnika, te su osmišljene različite kreacije, odjevni i uporabni predmeti, nakit, keramika, te različite instalacije isprepletene lepoglavskom čipkom.

Gledatelji virtualne šetnje, a i oni koji će posjetiti izložbe u samostanu vidjeti će predmete inspirirane različitim temama dosadašnjih festivala. Tako će se moći vidjeti dizajnerska haljina Borisa Pavlina, barokna bluza od čipke, replike povijesnih kostima s originalnom lepoglavskom čipkom, instalacija šator od čipke pod nazivom „Sklonište za osjećaje“, haljine od metalnog pletiva i inox žice, keramika i nakit sa motivima lepoglavske čipke autorice Snježane Varović, lepoglavski čipkani herbarij, te stare predloške i pribore za izradu čipke.

Festival se održava pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, Ministarstva kulture, Ministarstva turizma, Ministarstva poljoprivrede i Hrvatskog povjerenstva za UNESCO, a ovogodišnja zemlja partner je Bugarska.

www.cipkarski-festival.com

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.