28. 9. - 4. 10. 2020.

Festival plesa, pokreta i igre: Kliker festival od 28. rujna u Varaždinu

Festival plesa, pokreta i igre: Kliker festival od 28. rujna u Varaždinu

 

Ovaj festival plesa, pokreta i igre za djecu i mlade, u svom će petom izdanju varaždinske mališane razigrati, nasmijati i educirati plesnim izvedbama kroz različite edukativne programe, urbane intervencije i laboratorije za djecu i mlade.

Umjetnička organizacija VRUM organizator je petog izdanja Kliker festivala plesa, pokreta i igre koji će se u Varaždinu održavati od 28. rujna do 4. listopada.

Peto izdanje Kliker festivala počet će umjetničkom rezidencijom pod vodstvom talijanske umjetnice Elde Gallo, a festivalu će doprinijeti i koreografkinja Ceren Oran, koja nam sa svojim međunarodnim timom sprema predstavu Predivno drugačiji te dvije POP UP predstave Leteće riječi. Za kraj festivala čeka nas još jedna 'poslastica', a to će biti Ivanka Mazurkijević i Damir Martinović Mrle iz Leta 3 s „Kišnim razdragancima“. Program će se održati u prostorima HNK, dvorištu palače Sermage te u P4 centru za mlade i nezavisnu kulturu.

5. Kliker festival održat će se u suradnji s HNK-om i Gradskim muzejom Varaždin, međunarodnom suradničkom platformom Generator, europskim projektom ConnectUp – The Life of the Others, centrom P4 i lokalnim odgojno-obrazovnim institucijama, pod pokroviteljstvom Grada Varaždina, Ministarstva kulture, Zaklade Kultura nova i Austrijskog kulturnog foruma.

Detaljan program festivala dostupan je na njihovoj službenoj web stranici.

Ulaz na sve programe je besplatan za djecu i odrasle.

 

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.