20. - 29. 8. 2021.

Špancirfest se vraća!

Od 20. do 29. kolovoza 2021. bit će održan 23. Špancirfest, jedan od najdugovječnijih hrvatskih ljetnih festivala.

Festival će, kao i uvijek, trajati punih deset dana, a sve ono zbog čega je Špancirfest postao najpopularniji hrvatski festival, opet će biti tu: top koncerti, ponajbolji ulični performeri iz cijele Europe, urnebesne kazališne predstave pod zvjezdanim nebom, kreativa, umjetnost i bogata izlagačka ponuda na varaždinskim ulicama, inspirativni i zabavni sadržaji za djecu na više lokacija, Vinski grad, neodoljivi zalogaji sa svih strana svijeta i jedinstvena atmosfera koju stvaraju dobro raspoloženi ljudi koji uživaju u kraju ljeta. 

Ulični program Špancirfesta duša su festivala, a povijesnu će jezgru Varaždina pohoditi 15 izvođača iz Hrvatske i Europe. Ulični su izvođači i njihovi programi odabrani tako da budu što je više moguće mobilni kako bi posjetiteljima omogućili sigurno uživanje u njihovim točkama što znači da će na ulicama povijesne jezgre biti itekako živo i energično.

Koncerti na glavnoj pozornici kod Starog grada su besplatni, a ugostit će šest hrvatskih izvođača: Gibonni, Hladno pivo, Goran Bare, Parni valjak, Psihomodo pop i Jonathan.

Vila Bedeković, jedna je od najljepših hrvatskih koncertnih pozornica, a ove godine donosi 4 koncerta: Varaždinski tamburaški orkestar i klapa Cambi, talijanski gitaristički virtuozi 40 fingers, Urban & 4 te Josipa Lisac. Ulaznice će koštati 80,00 kuna (bez naplate za djecu do 6 godina starosti i osobe s invaliditetom) i mogu se kupiti putem sustava EVENTIM.

Kod ulaza za pozornicu kod Starog grada i Vilu Bedeković biti će organizirani i punktovi za testiranje na COVID, a testiranje će, zahvaljujući sponzorstvu Poliklinike Sv. Nikola iz Varaždina, koštati samo 60,00 kuna.

Cjelokupni program Špancirfesta dostupan je OVDJE. 

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.