26. - 29. 8. 2021.

Novi Marof domaćin „Rimac FS Alpe Adria 2021“ događanja - sa svojim bolidima stižu talentirani studenti iz cijele Europe

Varaždinska županija će po prvi put biti domaćin atraktivnog sportsko-edukativnog događanja pod nazivom „Rimac Formula Student Alpe Adria 2021“, koje će biti održano od 26. do 29. kolovoza na karting stazi „St Rauš“ u Novom Marofu.

Varaždinska županija će po prvi put biti domaćin atraktivnog sportsko-edukativnog događanja pod nazivom „Rimac Formula Student Alpe Adria 2021“, koje će biti održano od 26. do 29. kolovoza na karting stazi „St Rauš“ u Novom Marofu.

Riječ je o trećem izdanju ovog događanja koje će biti najmasovnije dosad: sudjelovat će 37 timova studenata iz 14 europskih zemlja, koji će predstaviti bolide koje izrađuju na svojim sveučilištima, a vrednovat će ih suci iz vrha automobilske industrije i Formule 1.

Organizator događanja koje se odvija u sklopu međunarodnog projekta „Formula Student“ je udruga FSAA, a glavni pokrovitelj su Rimac automobili. „Formula Student“ je međunarodni obrazovni projekt u sklopu kojeg studentski timovi dizajniraju i konstruiraju prototipe trkaćih bolida, testiraju ih te se njima utrkuju. Radi se o jednom od najprestižnijih, a ujedno i najzahtjevnijih natjecanja na kojem se teorijsko znanje prikazuje na djelu.

„Rimac Formula Student Alpe Adria“ je regionalno događanje koje je prvi puta organizirano 2017. godine, a od tada je preraslo u jedno od najvećih i najatraktivnijih događanja u regiji. Cilj je okupiti najambicioznije mlade umove u svijetu inženjeringa te im dati poticaj za rastom i napretkom. Po broju stručnjaka iz Formule 1 te automobilske industrije, „Rimac FSAA“ je u samom vrhu obrazovnog projekta „Formula Student“, a studentima omogućava sklapanje poslovnih kontakata, kao i učenje od vrhunskih stručnjaka iz auto-industrije i Formule 1. Istovremeno je događanje korisno i za gledatelje koji imaju priliku vidjeti prototipove bolida te se educirati o samom projektu.

U Novome Marofu će timovi studenata predstaviti bolide koje izrađuju na svojim sveučilištima, a koje će suci vrednovati kroz tri statičke discipline (inženjerski dizajn, ekonomičnost izrade vozila, poslovni plan) i tri dinamičke discipline (ubrzanje, osmica, sprint utrka, utrka izdržljivosti). Timovi moraju pokazati inovativnost i efikasnost te svoj proizvod prezentirati na što bolji način, a sve će to vrednovati suci iz vrha automobilske industrije i Formule 1.

Za gledatelje su posebno atraktivne dinamičke discipline, ubrzanje, osmica, sprint utrka i utrka izdržljivosti. Uz sami natjecateljski dio pripremljena su i izlaganja renomiranih tvrtki poput Rimac Automobili, AVL-AST, Rasco, exc.io by IBM te mnogih drugih. Ulaznica na događanje bit će simboličnih 20 kuna, a sve će se održavati sukladno epidemiološkim mjerama, što znači da će biti potrebno predočiti Covid-potvrdu ili negativan test na koronavirus ne stariji od 48 sati.

Program cjelokupnog događanja po danima možete preuzeti klikom OVDJE.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.