20. - 29. 8. 2021.

Zelena oaza usred razigranog Špancirfesta – dođite u atrij Županijske palače

Varaždinska županija se i ove godine atraktivnim sadržajima uključuje u najveći hrvatski festival na otvorenom, Špancirfest.

Najljepše dvorište u Varaždinu, ono barokne palače Varaždinske županije, postati će mjesto odmora za sva osjetila, zelena oaza u centru grada, mjesto susreta s prirodom, aktivnostima na Dravi, vraćenim sjećanjima iz djetinjstva, mjesto gdje se osjeti spokoj, ljepota i snaga prirode. Tijekom festivalskih dana atrij će postati jedinstvena, atraktivno uređena, interaktivna kulisa za fotografiranje i snimanje vlastitih kreativnih razglednice te kreiranje nezaboravnih uspomena.

Od četvrtka, 26. kolovoza, do nedjelje, 29. kolovoza, zelena oaza pretvara se u mjesto vrhunskog gastro doživljaja. Kroz događanje „Oblizeki Varaždinske županije“ gosti će moći uživati u stoljetnoj tradiciji spravljanja jela od autohtonih namirnica interpretiranih kroz suvremeni gastronomski izričaj. Poslastice će spravljati nagrađivani kulinarski majstori restorana Minerva Varaždinske Toplice po popularnoj cijeni od 25 kuna, a uz sama jela, posjetitelji će moći uživati u Decanter vinima varaždinskog vinogorja po cijeni od 10 kuna.

Špancireri će imati prilike uživati i u nebeskoj predstavi balona Varaždinske županije koji će u razdoblju 23. do 25. kolovoza, ukoliko će vremenski uvjeti biti povoljni, u večernjim satima biti podignut na koncertom prostoru Starog grada. Tako će posjetitelji uživo moći vidjeti kupolu balona, ujedno i reprodukciju jednog od najimpresivnijih djela hrvatske naive – slike „Svečanost cvijeća“ Ivana Rabuzina.

Dvorište Varaždinske županije ovih će dana biti mjesto susreta, druženja, uživanja u prirodi i gastronomiji, no prije svega mjesto gdje je lijepo doći i ugodno se osjećati.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.