4. - 10. 10. 2021.

Kliker festival 2021.

Od 4. do 10. listopada Varaždin će po šesti puta postati velika pozornica KLIKER festivala – jedinstvenog međunarodnog festivala plesne, scenske, glazbene i vizualne umjetnosti.

Kroz izvedbe različitih, ali pomno selektiranih izvedbenih formata, domaće i inozemne scene uvodi djecu od vrtićke do srednjoškolske dobi u svijet umjetnosti. Na najneposredniji način, primjeren njihovoj dobi i razumijevanju, otkriva im se svijet potpunog teatra. Uz izvedbene programe, u sklopu festivala održavaju se i radionice za djecu i roditelje, rezidencije za mlade umjetnike i edukacije namijenjene stručnjacima za odgoj i obrazovanje.

KLIKER festival na promišljen i kvalitetan način potiče dječji interes za suvremenom izvedbenom umjetnošću. Djeca i mladi su u festivalske aktivnosti direktno uključeni, sudjeluju u izvedbama, radionicama, razgovorima s umjetnicima, pišu vlastite dojmove i postavljaju vlastita pitanja. Tako festival postaje i mjesto susreta i razmjene specifičnih znanja i vještina, međunarodne i multikulturne suradnje, mjesto interdisciplinarnosti i inovativnosti. Kliker festival je kulturni događaj koji povezuje kulturno-umjetničku scenu Hrvatsku s Europom.

Ovogodišnji program prepun zanimljivih predstava, izvedbi i radionica, domaćih umjetnica i umjetnika pogledajte OVDJE.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.