17. 11. - 3. 12. 2023.

4. Dani okusa hrvatske tradicije - Dani okusa varaždinskoga kraja

4. Dani okusa hrvatske tradicije - Dani okusa varaždinskoga kraja

 

U sklopu 4. nacionalnih Dana okusa hrvatske tradicije, od 17. studenog do 3. prosinca održavaju se Dani okusa varaždinskoga kraja.

Naši vrijedni nosioci standarda Okusi varaždinskoga kraja i ovaj puta za Vas pripremaju široku paletu jela, prave izazove okusa i mirisa, koji će se nuditi u posebno oblikovanim menijima sastavljenim od tri slijeda po prigodnim cijenama od 10 – 30 eura.

Susresti se s kuhinjom varaždinskoga kraja znači upoznati bogatstvo i raznolikost jela koja su, s jedne strane, nastala iznenađujućom jednostavnošću pripreme i domišljatošću seoskih domaćica uz kućna ognjišta ili, s druge strane, osobitim kulinarskim umijećem i vještinama u građanskim, gospodskim i plemenitaškim dvorskim kuhinjama. Ipak, šarm je u pripremi koja čuva okus i vrhunske vrijednosti domaće namirnice uzgojene marljivim težačkim rukama na seoskim dvorištima, oranicama i poljima ili pak nađene u okolnim šumama i brojnim vodotocima.

Stoga dođite i zavirite u gastronomsko blago varaždinskoga kraja te uživajte u tradicijskim jelima koja okusima i mirisima osvajaju dušu i tijelo, a blagovanje pretvaraju u istinski doživljaj i užitak.

Cjelokupnu ponudu menija po objektima u Varaždinskoj županiji potražite niže u prilogu objave ili preuzmite klikom OVDJE.

Inače, Dani okusa hrvatske tradicije ove godine okupljaju čak 104 ugostiteljska objekta s područja dvanaest županija i grada Zagreba, koji su za nadolazeće dane pripremili tradicijska jela spravljena od tradicijskih namirnica na tradicionalan način, ali i ona pripremljena u suvremenoj kulinarskoj obradi i prezentaciji. Festival je to koji objedinjuje čak 12 regionalnih manifestacija: Okusi planine i mora (Ličko-senjska županija), Okusi Banovine, Posavine i Moslavine (Sisačko-moslavačka županija), Okusi Zagrebačkoga kraja (Zagrebačka županija), Okusi Zagorja (Krapinsko-zagorska županija), Okusi Varaždinskoga kraja (Varaždinska županija), Okusi Međimurja (Međimurska županija), Okusi Podravine i Prigorja (Koprivničko-križevačka županija), Okusi Bjelovarsko-bilogorskog kraja (Bjelovarsko-bilogorska županija), Okusi Podravine i Slavonije (Virovitičko-podravska županija), Okusi Zlatne Slavonije (Požeško-slavonska županija), Okusi graničarskog Posavlja (Brodsko-posavska županija) i Okusi Srijema i Slavonije (Vukovarsko-srijemska županija).

Cjelokupnu ponudu menija ugostiteljskih objekata iz svih županija provjerite na stranici www.okusi.hr

Dobro došli, uživajte, i dobar Vam tek. Živjeli!

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.