18. - 21. 4. 2024.

WRC Croatia Rally 2024.

I ove godine u Hrvatsku se, četvrtu godinu zaredom, vraćaju najtrofejnije svjetske rally posade i najveći rally vozači današnjice! Od 18. do 21. travnja održati će se automobilistički spektakl WRC Croatia Rally na kojem će najbolji rally vozači današnjice voziti dionice kroz pet hrvatskih županija – Varaždinsku, Krapinsko-zagorsku, Zagrebačku, Karlovačku, Primorsko-goransku te grad Zagreb.

Croatia Rally četvrta je utrka Svjetskog prvenstva u rallyju (WRC) u sezoni 2024., a prijavljeno je 68 posada iz 35 zemalja koje očekuje 20 zahtjevnih brzinskih ispita. Ovogodišnji itinerer dugačak je 1401,93 km, od čega 283,28 km otpada na brzinske ispite. Dosadašnji pobjednici na zahtjevnom hrvatskom asfaltu bili su Sebastien Ogier, Kalle Rovanpera i Elfyn Evans. U dva od tri WRC izdanja, Croatia Rally odlučivan je na posljednjem brzinskom ispitu, a ove godine za titulu najboljeg i bodove za što bolji plasman na svjetskoj WRC tablici utrkivat će se: prošlogodišnji pobjednik, Velšanin Elfyn Evans, osmerostruki svjetski prvak, Francuz Sebastien Ogier, trenutačno vodeći u ovogodišnjem prvenstvu, Belgijanac Thierry Neuville, te mladi Francuz Adrien Fourmaux.

Finalnog četvrtog dana dva brzinca voze se i na području Varaždinske županije, točnije, po već dobro poznatoj ruti od Trakošćana do Vrbna koja zbog svoje specifične postavke terena do maksimuma testira vozačko umijeće posada.

Jedna od značajnijih novosti ovogodišnjeg natjecanja je i nova lokacija servisnog parka koji je zbog tehničkih zahtjevnosti nakon tri godine izmješten iz Novog Zagreba u Westgate City zonu na zapadnom ulazu u Zagreb.

Već tradicionalno događaj započinje ceremonijalnim startom na kojem će biti predstavljene sve posade ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu u četvrtak 18. travnja 2024. u večernjim satima, a završava u nedjelju 21. travnja dodjelom trofeja ispred Poslovne zgrade Ine u Novom Zagrebu.

Dnevne ulaznice i Rally propusnice za WRC Croatia Rally 2024 već su prodaji putem portala www.ulaznice.hr. Cijena dnevne ulaznice je 20 eura, Rally propusnice 50 eura, a bitno je napomenuti kako dnevne i komplete ulaznica za sve dane možete besplatno zamijeniti za odgovarajuće akreditacije/propusnice koje omogućuju pristup zonama tijekom brzinskih ispita, te slobodan ulaz u službeni servisni park tijekom cijelog WRC Croatia Rallyja.

Croatia Rally je više od sportskog natjecanja koje se proteže na području od dvorca Trakošćan na sjeveru do Platka na jugu. Posade, njihovo prateće osoblje, gledatelji i predstavnici medija imaju prigodu doživjeti raznolikost hrvatskih regija od kontinentalne do primorske, uz njihovu bogatu enogastronomsku ponudu. Brojni inozemni posjetitelji svoju posjetu Hrvatskoj produže i nakon natjecanja kako bi istraživali prekrasne krajolike – doline, planine, šume, jezera i more te povijesne znamenitosti poput dvoraca i crkava koji stvaraju savršenu kulisu Croatia rallyju.

Raspored natjecanja, rezultati i posebne ponude moguće je pronaći na jednom mjestu - aplikaciji Croatia Rally dostupnoj za Android i IOS pametne uređaje. Detaljne informacije možete potražiti i na službenoj Internet stranici www.rally-croatia.com.

WRC2024 Itinerer cijeli

 

Brzinac Trakoscan Vrbno karta

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.