Paragliding

Kroz slikovita sela uz bogatstvo baroknih crkvica, kapela i srednjovjekovnih građevina, uređenim i dobro označenim planinarskim putevima, uz zvukove drevnih vodenica i malih slapova prema vrhovima s kojih se pružaju čarobni pogledi i prilika za nova adrenalinska iskustva i doživljaje.

Ravna gora i Ivančica – doživljaji puni adrenalina za rekreativce i profesionalce.

 

RAVNA GORA (686 m) nalazi se u gornjem porječju rijeke Bednje i smatra se posljednjim ogrankom Alpa. Omiljeno je izletište rekreativaca koji se ovdje zadržavaju i vikendom zahvaljujući planinarskim domovima.

Možete se odlučiti za planinarenje, paragliding ili alpinističko penjanje po stijenama Velike pećine. Mogućnost su različite. Sve ovisi o vama i vašim resursima energije.

Vidikovac na Ravnoj gori pruža prekrasan pogled na dvorac Trakošćan prema kojem vas vode pješačke staze. Na putu do dvorca šarmirat će vas mala bednjanska dvorišta, pokoje raspelo i ranobarokna kapelica.

Ravna Gora jedan je od najpopularnijih terena za paragliding, a prekrasni pejzaži i uređeno sletište u Cvetlinu čine je najatraktivnijom lokacijom za slobodno jedrenje u Hrvatskoj. Ovdje se redovno održavaju državna i europska natjecanja u tom sportu.

Na Ravnoj gori nalaze se dva starta za paraglidere.
Sjeverni start okrenut je prema Višnjici i njime upravlja Klub „Kolibri“.
Južni start okrenut je prema Trakošćanu i njime upravlja Klub padobranskog letenja „Let“ iz Ivanca.

Tandem letenje
Za sve one koji žele adrenalinski doživljaj iz zraka, Klub „Let“ organizira tandem letenje, odnosno letenje u dvoje. Iskusni paraglider upravlja paragliderom, a putnik se nalazi ispod pilota. Tandem paraglider je veće površine kako bi mogao ponijeti dvije osobe.

 

IVANČICA, najviša planina Hrvatskog zagorja, sa svojim reljefnim bogatstvom i hladom gustih šuma popularno je i često birano odredište planinara i rekreativaca.
Sam vrh (1.060 m) uz planinarski dom, dva vidikovca sa zadivljujućim pogledom prema Ivancu, Varaždinu i Međimurju ima uređeno uzletište za paragliding. Usmjereno je na SI-I i vjetrovi tih smjerova su pogodni za letenje. Sletišta se nalaze u selu Prigorec ili u Ivancu.

 

Informacije:

Ravna gora:

 • Klub padobranskog jedrenja “Let”
  Lančić 29, Ivanec
  tel. +385 (0)91 234 2340
  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. 
 • Klub slobodnog letenja “Kolibri”
  Cvetlin 148, 42254 Trakošćan
  tel. +385 (0)98 1703 349
  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. 
  www.facebook.com/kslkolibri/

 Ivančica:

 • Klub padobranskog jedrenja “Let”
  Lančić 29, Ivanec
  tel. +385 (0)91 234 2340
  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. 

 

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.