Najprije se počelo s masnom kokošjom juhom u kojoj bijahu ukuhani rezanci, slijedila je zatim kuhana govedina i kuhani dijelovi kokoši s kiselim hrenom.
Objed se nastavlja pečenim patkama, guskama, kokošima, pilićima, kosovima i golubovima s ciklom, a onda bi se, za promjenu, nakon toliko mesa posluživalo kuhane ili pečene štruklje; nakon stanke dolazi najprije ponovo lakša mesna hrana - ptice, puževi, kobasice, devenice, te volovski jezici, a onda se donose pečenke: puretinu, teletinu i prasetinu sa salatama.
Na kraju svega naslade se sa sirnom gibanicom, potom dolazi na red divljač: zec, patka i guska priređena s umakom na kiselo i valjušcima te napokon voće: jabuke, kruške, oskoruše i lešnjaci, zatim još licitarski kolači, medenjaci i paprenjaci.
Uza sve to sljeduju silne količine kruha, domaćeg i pekarskog i nevjerojatne količine vina. Tako je recimo za jednu božićnu, cehovsku zabavu kupljeno i potrošeno 434 litre, a bilo je samo 17 uzvanika.