Dravska park šuma

Dravska park šuma

Blizina vode je oduvijek predstavljala jednu od glavnih prednosti za podizanje naselja, pa je tako Drava odredila smještaj Varaždina i utjecala na njegov razvoj kao urbanog središta.

Park - šuma Trakošćan

Park - šuma Trakošćan

Jedna od najljepše formiranih parkovnih cjelina bogate vegetacije i zanimljivih vizura, koja pruža jedinstveni doživljaj netaknute prirode.

Arboretum Opeka

Arboretum Opeka

Arboretum Opeka, zaštićena prirodna rijetkost, hortikulturni spomenik, jedan je od najznačajnijih spomenika prirode na području Varaždinske županije i jedan od najvrjednijih hortikulturnih objekata u Srednjoj Europi.

Ivančica

Ivančica

Najmarkantnija gora sjevernog dijela Hrvatske koja u svom zagrljaju čuva mali gradić Ivanec, odredište je brojnih planinara, ljubitelja prirode koji pohode njen lijepe gorske čistine pokrivene cvjetnim livadama...

Gaveznica – Kameni vrh

Gaveznica – Kameni vrh

Područje Kamenog vrha (Gaveznice) u Lepoglavi predstavlja fosilni vulkan koji je nastao prije približno 22 milijuna godina.

Špilja - Vindija

Špilja - Vindija

Na području općine Donja Voća nalazi se zaštićena špilja Vindija - spomenik prirode. Špilja Vindija se istovremeno može smatrati geološkim, geomorfološkim i botaničkim spomenikom prirode

Kalnik

Kalnik

Područje osobitih geoloških i geomorfoloških značajki, bogate krajobrazne i stanišne raznolikosti, te bogate kulturne i povijesne baštine.

Mačkova spilja

Mačkova spilja

Mačkova spilja (Velika pećina kod Goranca) je važno predpovijesno i paleontološko nalazište Hrvatske i ovog dijela Europe.

Ravna Gora

Ravna Gora

Ravna Gora je posljednji ogranak Alpa i omiljeno je izletište rekreativaca, a vidikovac na Ravnoj gori pruža prekrasan pogled na dvorac Trakošćan prema kojem vas vode pješačke staze

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.