Održana edukacija „Od Zimmer frei do Airbnb-a“

Održana edukacija „Od Zimmer frei do Airbnb-a“

 

Održana edukacija „Od Zimmer frei do Airbnb-a“

Koji su primjeri dobre prakse koji nas inspiriraju da 'ulovimo val' i priključimo se svjetskim trendovima te koliko će nam se na tom putu ispriječiti hrvatska pravna regulativa? Na ova, ali i brojna druga pitanja, jučer su u palači Varaždinske županije odgovor pokušali dobiti brojni okupljeni privatni iznajmljivači s područja Varaždinske županije, ali i oni koji to tek planiraju postati.

Naime, kontinentalna Hrvatska postaje sve atraktivnije turističko odredište, a najveći udio u ponudi smještajnih kapaciteta na kontinentu ima upravo obiteljski, odnosno, privatni smještaj. Upravo on ima izuzetno važnu ulogu u oblikovanju ukupne turističke ponude kontinenta, a zahvaljujući modernim on-line platformama kao što su Booking.com i AirBnb, tom ponudom ulazimo i na globalno turističko tržište.

Obzirom da je u Varaždinskoj županiji u posljednje dvije godine zabilježen primjetan porast turističkog prometa kroz privatni smještaj, te je sve više zainteresiranih za pokretanje upravo ovog oblika turizma, TZ Varaždinske županije odlučila je održati edukaciju kojom bi se, iz osobnog iskustva i prakse već etabliranih iznajmljivača, pokušale objasniti početne aktivnosti, potrebe, prednosti i problematike ulaska u posao iznajmljivanja smještaja. TZ Varaždinske županije još je početkom 2017. godine pokrenula projekat Kuće za odmor s pričom, kojim se želi standardizirati ponuda privatnog smještaja na području Varaždinske županije, a u sklopu kojeg se i ovakvim edukacijama želi iznajmljivačima pomoći u nastupu na tržištu.

Edukaciju su vodile Neda Telišman – Košuta iz Instituta za turizam, Martina Marčec, privatni iznajmljivač s ogromnim iskustvom u ovoj temi, te Dubravka Kolar iz Ureda državne uprave, koje su brojnim prisutnima kroz stručne i pravne regulative, ali ponajviše i iz osobnog iskustva, pokušale predstaviti konkretne prijedloge i smjerove za uspješno vođenje privatnog smještaja.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.