Najavljen Advent u atriju Županijske palače

Najavljen Advent u atriju Županijske palače

 

Varaždinska županija po prvi puta organizira Advent i to nizom prigodnih programa koji će se odvijati u atriju Županijske palače u najljepšem razdoblju u godini. Naime, kako su danas na presici za novinare najavili predsjednica Turističke zajednice Natalija Martinčević, direktor Turističke zajednice Varaždinske županije Miran Bojanić Morandini, te Rok Čepin, predsjednik Vijeća učenika osnovnih i srednjih škola Varaždinske županije, atrij Županijske palače biti će mjesto u kojem će u ovo adventsko vrijeme odzvanjati zvukovi božićnih pjesama, kititi će se božićna jelka, dječji zborovi izvoditi će napjeve, a sve uz neizostavnu ponudu kuhanog vina i adventskih kobasica.

Natalija Martinčević naglasila je kako će se prigodno otvorenje održati ove subote, 1. prosinca, s početkom u 10 sati, a obzirom da se Županija kandidirala za dobivanje statusa „Županija – prijatelj djece“, upravo će predstavnici svih osnovnih i srednjih škola kojima je osnivač Županija, pomoći u kićenju bora sa svojim ukrasima. Otvorenju će prisustvovati i Osnovne škole iz Šemovca i Petrijanca, kojima će se pridružiti Varaždinsko obrtničko glazbeno društvo, inače dobitnik ovogodišnje županijske nagrade. Prisutni će moći uživati i u nastupu Ženskog vokalnog sastava „Allegre“, uz prigodnu ponudu kuhanog vina i mnogo slasnih delicija. Pročelje županijske palače i ove će godine krasiti predivni adventski kalendar, a u periodu adventa još će se održati Božićni koncert, izložba božićnih aranžmana, te još mnogo lijepih događaja poput adventske priče za umirovljenike.

Rok Čepin, predsjednik Vijeća učenika osnovnih i srednjih škola Varaždinske županije izrazio je zadovoljstvo uključivanjem učenika u ovu lijepu adventsku priču, te je rekao kako će predstavnik svake škole sudjelovati u kićenju bora prigodnim ukrasom na kojem će biti ispisano ime škole.

Direktor Turističke zajednice Varaždinske županije Miran Bojanić Morandini spomenuo je kako će, nakon izuzetno dobro prihvaćenog adventskog kalendara na pročelju Županijske palače prošle godine, ove godine biti jedan poseban kalendar na kojem će se nalaziti birane fotografije sa zimskim motivima od pet varaždinskih fotografa. Fotografije Zorana Stanka, Andreja Švogera, Damira Mrvčića, Krešimira Đurića i Darka Gorenaka blistati će na ulazu u palaču i iznenađivati građane svaki dan u adventskom razdoblju.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.