01.12.2018.

U atriju Županijske palače otvoren Advent, učenici svih županijskih škola okitili božićno drvce

Učenici, predstavnici 35 osnovnih i srednjih škola Varaždinske županije ovu su subotu, 1. prosinca, okitili božićno drvce u atriju Županijske palače prigodnim ukrasima s nazivima njihovih škola, te time najavili početak adventskog razdoblja.

Atrijem su odzvanjali zvukovi božićnih pjesama i recitacija koje su izvodili učenici OŠ Šemovec i OŠ Petrijanec, te Varaždinsko obrtničko glazbeno društvo i ženska vokalna skupina Allegre, dok su posjetitelji mogli uživati u slasnim prigodnim delicijama i toplom čaju.

- Po prvi puta, u najljepšem razdoblju u godini, Varaždinska županija organizira Advent u atriju, a koji je danas posvećen djeci. Po ulaganjima u obrazovanje smo predvodnik u Hrvatskoj, te smo se ove godine i kandidirali za dobivanje statusa „Županija – prijatelj djece“. Upravo zato smo i pozvali sve naše škole da okite županijsko božićno drvce. Program su upotpunili članovi Varaždinskog obrtničkog glazbenog društva, koji su dobitnici županijske nagrade, zatim  nagrađivani zbor OŠ Šemovec te talentirani učenici OŠ Petrijanec, kao i uspješna Ženska vokalna skupina Allegre – rekla je Natalija Martinčević, predsjednica Turističke zajednice i posebna savjetnica župana.

U sklopu Adventa u atriju slijede božićni koncert, izložba božićnih aranžmana, te drugi zanimljivi događaji među kojima je i adventska priča za umirovljenike.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.