04.12.2018.

Dodijeljeni Cyclist Welcome Quality standardi

Ploče s vizualnim identitetom standarda „Cyclist Welcome Quality“ i pripadajućim oznakama kategorizacije, danas je u Županijskoj palači predstavnicima objekata dodijelila Natalija Martinčević, predsjednica Turističke zajednice Varaždinske županije.

Dodjela je održana u sklopu projekta „Cikloturizam u Varaždinskoj županiji“, čiji je cilj unaprijediti biciklističku infrastrukturu i ponudu, te razviti cikloturizam na području županije, koji je trenutno jedna od najbrže rastućih grana turizma u svijetu. Varaždinska županija treća je u Hrvatskoj koja je uvela standard „Cyclist Welcome Quality“, a više od 600.000 kuna utrošenih sredstava za projekt osigurano je od Ministarstva turizma, te iz županijskog proračuna. Razvoj cikloturizma jedna je od ključnih odrednica Strategije razvoja turizma Varaždinske županije, a uvođenje oznake standarda kvalitete „Cyclist Welcome Quality“ logičan je korak naprijed u tom smjeru, koji nas pozicionira na vrlo progresivnom europskom biciklističkom tržištu, te je nit vodilja cikloturistu kod odabira smještaja ili ugostiteljske usluge. Objekti iz Varaždinske županije, nosioci Cyclist Welcome Quality standarda, na temelju kriterija koje su zadovoljili, dobili su od dvije do pet zvjezdica, pri čemu maksimalnih pet zvjezdica imaju Bed & Bike hostel, Hotel Varaždin i Turizam Roki.

Uz uvođenje Cyclist Welcome Quality standarda, u sklopu projekta za svakog su nosioca standarda izrađene table s ucrtanim cikloturističkim kartama i točkama interesa, uveden je SOS telefon za hitne slučajeve, osigurani su alati i stalci za bicikl, postavljeni samoposlužni servisni stupovi za popravke na terenu, a tiskane su i biciklističke karte. Svi podaci su, također, dostupni i preko novoizrađene internet stranice i mobilne aplikacije.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.