Pretraži
28.02.2019.

Dan zaštićenih hrvatskih autohtonih proizvoda u travnju u Varaždinskoj županiji

Organizacijskom sastanku prisustvovali su posebna savjetnica župana, ujedno i predsjedavajuća Turističke zajednice Varaždinske županije, Natalija Martinčević, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj dr. sc. Dragutin Vincek, direktor Turističke zajednice Varaždinske županije Miran Bojanić Morandini, pomoćnica ministra poljoprivrede dr.sc.Jelena Đugum, Sanja Kolarić Kravar i Patricija Hegedušić iz Ministarstva poljoprivrede, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodoprivredu Ezio Pinzan, Marija Cafuk iz P.P.P. Cafuk, te Silvija Zagorec iz Općine Vidovec.

Dan zaštićenih hrvatskih autohtonih proizvoda održati će se u subotu, 13. travnja ove godine, ispred Županijske palače kao i u Atriju same palače u periodu od 9:00 do19:00 sati. Na prigodnim štandovima biti će prezentirani prvenstveno zaštićeni proizvodi, poput Istarskog pršuta, Međimurskog mesa ´z tiblice, Poljičkog soparnika, Varaždinskog zelja, Ekstra djevičanskog maslinovog ulja Cres, Dalmatinskog pršuta i Baranjskog kulena.

Varaždinska županija je do sada zaštitila Varaždinsko zelje oznakom izvornosti na razini Europske unije, Zagorski puran i Varaždinski klipič zaštićeni su oznakom zemljopisnog podrijetla, a neki proizvodi su u postupku registracije.

Osim same promocije zaštićenih proizvoda, najmjera manifestacije je podizanje svijesti javnosti o potrebi zaštite naziva hrvatskih autohtonih proizvoda, kao i jačanje turističke ponude i održivog razvoja.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.