04.03.2019.

Varaždinska županija predstavila se na manifestaciji "Kajkavci u Lisinskom"

Svoje posebnosti su, uz Varaždinsku, predstavile  i Koprivničko-križevačka, Krapinsko-zagorska, Međimurska, te Zagrebačka županija, a projekt je u suradnji s gradom Zagrebom i navedenim županijama prije tri godine pokrenuo Radio Kaj.

Varaždinska županija i ove je godine predstavila svoju bogatu tradiciju i turističku ponudu. Tako su svoje proizvode predstavili obrt za pčelarstvo Domed, Varaždinsko bučino ulje predstavila je Andreja Petrović iz OPG-a Petrović, tradicionalne kolače i gibanice nudile su žene iz Udruge Hajdina, vinari Ludbreške vinske ceste prezentirali su svoju ponudu vina dok je Hotel „Minerva“ posjetitelje počastio s sarmom napravljenom od varaždinskog zelja.

U zabavnom dijelu programa natupili su KUD Elizabeta iz Jalžabeta i tamburaši Udruge Hajdina iz Kučana Donjeg, dok su povijesnu notu svečanosti dali su i pripadnici Husarske garde Varaždinske županije. U večernjem koncertnom dijelu, uz mnogobrojne izvođače nastupila je i učenica trećeg razreda Glazbene škole iz Varaždina Tia Pikija i to pjesmom „ Hajd`mo u Varaždin“ uz pratnju orkestra Radia Kaj.

 

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.