15.03.2019.

Diljem Varaždinske županije održana predavanja o načinima i potencijalima privatnog iznajmljivanja u turističke svrhe

Edukacije su organizirale jedinice lokalne samouprave u suradnji sa TZ Varaždinske županije, a nadovezuju se na vrlo uspješan projekt Kuće za odmor s pričom, na kojem TZ Varaždinske županije kontinuirano radi već treću godinu.

Predavanja su, uz samog direktora Turističke zajednice Varaždinske županije Mirana Bojanića Morandinija, držali i sad već uspješni privatni iznajmljivači te stručnjaci iz institucija usko povezanih sa privatnim iznajmljivanjem nekretnina. Cilj je bio educirati zainteresirane kako pasivnu nekretninu pretvoriti u dodatni prihod, kakav smještaj ponuditi, te kakva su sve ulaganja potrebna za ovaj oblik ponude smještajnih kapaciteta. Također je bio prezentiran i Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora u turizmu, koji je Varaždinska županija krajem veljače objavila, a koji je naišao na veliki interes kod naših iznajmljivača.

- Izuzetno me veseli da su kuće za odmor s pričom naišle na ovako veliki interes javnosti. Vidljiv je veliki interes za ovakav razvoj turističke ponude, što nama itekako odgovara jer na taj način našim turistima, osim smještajnih kapaciteta, nudimo i sadržaj. Pokušali smo u ovom ciklusu predavanja to više približiti svim zainteresiranim sadašnjim i budućim privatnim iznajmljivačima, a prezentirali smo i Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava u turizmu kojeg je Varaždinska županija po prvi puta objavila. – naglasio je Bojanić Morandini.

U ovom ciklusu predavanja su održana u Vidovcu, Varaždinskim Toplicama, Novom Marofu, Beretincu, Vinici i Ludbregu, a na svakom se tražilo mjesto više.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.