29.3.2019.

Predstavljeni 4. Okusi varaždinskoga kraja: Istinski dobro – tradicija koja osvaja!

Ovogodišnja manifestacija predstavljena je danas 29. ožujka, u hotelu La'Gus , a prezentirali su je Natalija Martinčević, predsjedateljica Turističke zajednice Varaždinske županije, Miran Bojanić Morandini, direktor Turističke zajednice Varaždinske županije, te predstavnici restorana uključenih u Okuse varaždinskog kraja.

Pod motom ove vrhunske gastronomske manifestacije „Istinski dobro – tradicija koja osvaja!,  građani će od 5. do 15. travnja u restoranima Varaždinske županije po cijeni od svega 80 kuna moći izabrati meni od 3 slijeda u ukupno 15 restorana, a novost u ovogodišnjim okusima je da dva restorana petkom imaju treći meni s jelima od riba s obzirom da je vrijeme Korizme (restoran i zalogajnica Šanjek i hotel Varaždin).

- Jako nam je drago da je naša manifestacija Okusi varaždinskog kraja postala brend Varaždinske županije i da su ju prepoznali i domaći i strani turisti. Danas je gastronomija nezaobilazni dio ponude, to turisti traže i mi se upravo tu želimo brendirati s našim domaćim proizvodima. Varaždinska županija dokazano je u vrhu kvalitetne gastronomije i pozivam sve da dođu i uživaju u delicijama naših restorana. – naglasila je Martinčević.

Martinčević je na konferenciju došla s košarom punom 100% bučinog ulja u originalnoj prepoznatljivoj boci te ga podijelila predstavnicima restorana kako bi ih potaknula da upravo originalna boca varaždinskog bučinog ulja bude na svakom stolu u svakom restoranu.

Poseban naglasak u ovogodišnjim menijima ponovno je stavljen na jela od Varaždinskog bučinog ulja, ali i na svim našim domaćim kvalitetnim proizvodima. Za jedinstveno i kvalitetno ulje je pokrenut postupak zaštite naziva oznakom zemljopisnog podrijetla na razini Republike Hrvatske. Martinčević je podsjetila i da će Varaždinska županija imati najveći broj zaštićenih proizvoda od svih županija u Republici Hrvatskoj.
Bučino ulje ima izuzetno široku primjenu u gastronomiji; od hladnog predjela preko glavnog jela pa sve do deserta, a veliki odaziv na prošlogodišnju manifestaciju dokaz je da su građani prepoznali trud ali i poseban okus koji daje buča i bučino ulje.

- Sjećanja uz putovanja vežu se uz vizualne poticaje, zatim okuse i mirise, a upravo okusi i mirisi vežu se uz gastronomiju. U Varaždinskoj županiji imamo što ponuditi i vjerujem da će nas turisti zbog naše gastronomije više posjećivati. Jela koja naši restorani nude u ovoj manifestaciji su tradicionalna, ali spremljena na moderan način- naglasio je direktor Turističke zajednice Varaždinske županije Miran Bojanić Morandini.

- U našem hotelu radimo samo s domaćim i kvalitetnim namirnicama, ponekad je to teži ali je i daleko kvalitetniji put . Strani gosti više preferiraju autohotona jela i trudimo se to im servirati. – naglasio je Dražen Perši, voditelj restorana hotela La'Gus

U manifestaciji Okusi varaždinskog kraja sudjeluju: hotel Trakošćan, restoran August, restoran Bedem, restoran Garestin, kavana Dora, restoran Palatin, restoran i zalogajnica Šanjek, hotel Varaždin, restoran Verglec iz Varaždina, restoran Arabela iz Globočeca Ludbreškog, Grešna pilnica iz Klenovnika, hotel La Gus i Zlatne gorice iz Gornjeg Kneginca, hotel Minerva i Đurina hiža.

 

 

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.