29.04.2019.

Uspješno održana biciklijada "Županija na dva kotača"

Sunčano vrijeme, te zanimljive rute, privukli su brojne zaljubljenike u „dva kotača“ iz naše županije, ali i iz Međimurske i Zagrebačke županije, pa čak i iz susjedne Slovenije, koji su se u pozitivnoj i opuštenoj atmosferi provezli kroz gradove i općine Varaždinske županije upoznajući se pritom sa kulturnim i prirodnim znamenitostima našega kraja.

Biciklijada je karakteristična po tome što nije bilo definiranog starta i cilja, biciklisti su sami odabirali svoje rute, a u vremenu od 10 do 17 sati bilo je potrebno sakupiti barem četiri žiga na nekima od 27 definiranih znamenitosti, te tako osigurati besplatan obrok u jednom od 11 ugostiteljskih objekata-partnera biciklijade. Za sigurnost biciklista, te eventualne hitne slučajeve, zadužena je bila služba pomoći na cesti osnovana u sklopu projekta „Cyclist Welcome“.

Prema dobivenim podacima na ovom drugom izdanju biciklijade sudjelovalo je čak 50% više sudionika nego prošle godine, a nadamo se da će ovakav pozitivni odjek biti motivacija da se „Županija na dva kotača“ održi i narednih godina.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.