Dodijeljene potpore turističkim manifestacijama i događanjima u Varaždinskoj županiji za 2019. godinu

Danas je u Županijskoj palači u Varaždinu održana svečana dodjela potpora turističkim manifestacijama i događanjima prijavljenima na Javni poziv za dodjelu potpora u 2019. godini. Ukupno 31 organizator zadovoljio je kriterije natječaja, a njihove manifestacije i događaji svakako će obogatiti turističku ponudu Varaždinske županije.

Uz same predstavnike organizatora, prigodnoj svečanosti potpisivanja ugovora prisustvovali su predsjedavajuća TZ Varaždinske županije Natalija Martinčević, direktor TZ Varaždinske županije Miran Bojanić Morandini, te pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, financije i europske poslove Mladen Jakopović.

Predsjedavajuća TZ Varaždinske županije Natalija Martinčević čestitala je svim dobitnicima potpora, te poručila kako su oni svojevrsni promotori naše Županije:
- Po prvi puta na ovakav način dijelimo potpore za manifestacije, iz čega je jasno vidljivo da želimo snažnije i jače ulagati u turizam i u tome nam zasad dobro ide. U posljednje dvije godine ostvarili smo rast noćenja za čak 20 posto, prošli tjedan smo podijelili milijun kuna poduzetnicima i poljoprivrednim gospodarstvenicima, te fizičkim osobama za poboljšanje postojećih i izgradnju novih smještajnih kapaciteta u vidu kuća za odmor. Uz smještajne kapacitete i gastronomiju, važan segment turizma su manifestacije, one moraju privlačiti turiste. Već ste upoznati da smo organizirali Bučograd, Advent u atriju, Županiju u malom, a sada smo odlučili dati potporu i gradovima, općinama, te udrugama. Čak 31 potpora je data je organizatorima koji su ispunili potrebne kriterije, a ovo je njima dodatna potpora i zamašnjak da im manifestacije budu još bolje i uspješnije, te posjećenije. Ukupno smo podijelili 250 tisuća kuna – rekla je Natalija Martinčević.

Direktor TZ Varaždinske županije Miran Bojanić Morandini također je izrazio zadovoljstvo realizacijom ovog Javnog poziva:
- Sredstva su osigurana iz Hrvatske turističke zajednice, te veći dio iz proračuna Varaždinske županije, a svi bitni kriteriji podudaraju se kriterijima usvojenima na nacionalnom nivou. Dakle, važan je broj noćenja, što manifestacija znači za samu Županiju, te ostvareni broj posjetitelja, odnosno broj naplaćenih ulaznica. Slijedeće godine cilj nam je staviti jači naglasak na kvalitetna nova i inovativna turistička događanja uz daljnje poticanje naših najjačih tradicionalnih manifestacija – rekao je Bojanić Morandini.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.