23.05.2019.

Turistička ponuda Varaždinske županije postaje sve konkurentnija

Nakon nedavno završenog Javnog poziva za dodjelu bespovratnih potpora u turizmu za 2019. godinu, turistička ponuda u Varaždinskoj županiji bit će kvalitetnija, sadržajnija i konkurentnija, a 40-tak novih iznajmljivača uključit će se u globalnu turističku priču. Broj kreveta u privatnom smještaju bit će bogatiji za više od 150 novih kreveta, što čini povećanje od čak 15% od ukupnog broja ležajeva u privatnom smještaju u županiji.

Posebno veseli podatak da se u turistički atraktivnim općinama Vinica, Vidovec i Visoko, koje do sada nisu imale registrirane niti jedan turistički krevet, prijavilo čak 10 novih iznajmljivača s preko 40 novih kreveta.

Osim povećanja smještajnih kapaciteta, prijavila su se i tri projekta opremanja i izgradnje prezentacijskih centara, koji će nakon realizacije biti prvi takvi u našoj županiji.

Tako će u „Varaždinskom vinarskom blagu“ gosti moći upoznati i kušati domaće sireve, sušeno voće, domaći kruh, vino i pjenušac, a sve to u originalnom podrumu iz XIX. stoljeća. U prezentacijskom centru „Zdravi obrok“ kroz multimediju, ali i tradicionalnije forme, prezentirati će se, promovirati, degustirati i kupovati bučino ulje i proizvodi od buče, OPG Bakal će prezentirati već zaboravljenu heljdu i pir, i posjetiteljima ponuditi izvorni doživljaj proizvodnog procesa, ali i konačnih namirnica spravljenih na ekološki i tradicionalan način.

Postojeći, ali i budući iznajmljivači veliku pozornost posvetili su energetskoj učinkovitosti, zbrinjavanju i selektiranju otpada, kompostiranju i odabiru prirodnih materijala.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.