31.07.2019.

Završen prvi krug dodjele oznake kvalitete "Kuće za odmor s pričom", noćenja u Varaždinskoj županiji u daljnjem porastu

U bajkovitoj kući za odmor "Noah" u Mađarevu, danas 31. srpnja, direktor TZ Varaždinske županije Miran Bojanić Morandini i predsjedavajuća TZ Varaždinske županije Natalija Martinčević, predstavili su rezultate završenog prvog kruga dodjele oznake kvalitete „Kuće za odmor s pričom“, kao i podatke o turističkim rezultatima u Varaždinskoj županiji, te novitete koje u narednom razdoblju uvodi Turistička zajednica Varaždinske županije.

Direktor Miran Bojanić Morandini tom je prilikom naglasio kako je tokom travnja, u prvom krugu dodjele certifikata „Kuće za odmor s pričom“, stiglo ukupno 19 prijava, od čega njih 13, ukupnog kapaciteta 74 kreveta, zadovoljava kriterije za dobivanje oznake kvalitete i znaka „Kuće za odmor s pričom“. Za svaku kuću kreirana je vlastita priča, a upravo se dovršava fotografiranje svih kuća kako bi se izvršile sve pripreme za izdavanje prve zajedničke brošure.

- S današnjim danom raspisujemo drugi poziv za uključivanje u projekt "Kuće za odmor s pričom" koji će biti proslijeđen novootvorenim objektima. Vjerujem da će diljem Županije oznaku dobiti brojni novi ponosni nositelji certifikata, koji će time također postati sinonim za kvalitetu privatnog smještaja u Varaždinskoj županiji. – rekao je Bojanić Morandini.

Predsjedavajuća TZ Varaždinske županije, Natalija Martinčević, predstavila je turističke rezultate u Varaždinskoj županiji u dosadašnjem tijeku godine.
- Varaždinska županija po prvi je puta uspješno provela Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora u turizmu, u iznosu od milijun kuna, za unaprjeđenje smještajnih kapaciteta, s ciljem podizanja kvalitete smještaja na jedan viši nivo. Time želimo izbjeći pretjeranu apartmanizaciju, odnosno, puno apartmana i ostalih objekata s nekvalitetnim smještajem i bez sadržaja. Mi želimo dati i priču i kvalitetu. U protekle dvije godine od kada smo na čelu Turističke zajednice i Županije vidi se pozitivan pomak u razvoju smještaja u vidu kuća za odmor. Naime, imamo povećanje objekata s 22 na 50, broj ležajeva s 84 na 254 i broj noćenja s 3100 na 5000. Prema podacima iz sustava eVisitor, do 28. srpnja na području Varaždinske županije ostvareno je 6,41% više noćenja nego u istom razdoblju 2018. godine. - naglasila je Martinčević

Od stranih zemalja najveći broj noćenja zabilježen je od turista iz Njemačke, zatim slijede Poljska, Izrael, Italija, Austrija, Slovenija, BIH itd.

U prelijepoj Kući za odmor „Noah“ predstavljena je i "Varaždinska kištrica". Turistička zajednica Varaždinske županije za sve nosioce standarda „Kuće za odmor s pričom“ osigurala je u 2019. godini besplatnu „Varaždinsku kištricu“ koja za sada sadrži Varaždinsko bučino ulje, medenjake, med, mlince od hajdinog brašna, lavandu i eko-kozmetiku, te turističke brošure s svim relevantnim informacijama.

Martinčević je naglasila kako je to prvi korak u povezivanju poljoprivrednih proizvođača našeg kraja i njihovo uključivanje u turističku ponudu.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.