Pretraži
14.08.2019.

Najavljen bogat i atraktivan program ovogodišnjeg Bučograda

U atriju Županijske palače, na Franjevačkom trgu u Varaždinu, u vremenu od 23. pa do 31. kolovoza, svoja vrata i ove godine otvara Bučograd, manifestacija na kojoj će biti predstavljena bogata gastronomska ponuda, tradicijska i kulturna baština, te poljoprivredni i drugi proizvodi Varaždinske županije, ali i susjedne Krapinsko-zagorske županije, te Grada Čakovca.

Bogat i atraktivan program ovogodišnjeg Bučograda najavili su danas, 14. kolovoza, župan Radimir Čačić, predsjedavajuća TZ-a Varaždinske županije i savjetnica župana Natalija Martinčević i direktor TZ Varaždinske županije Miran Bojanić Morandini, zajedno sa županom Krapinsko-zagorske županije Željkom Kolarom, te načelnicima, gradonačelnicima i predstavnicima udruga koji su ovim putem predstavili programe svojih županija, gradova i općina.

Programe povodom Bučograda predstavili su i predstavnici udruge Hajdina, udruge Varaždinsko bučino ulje, Udruge kuhara Varaždinske županije, Dječjeg vrtića Bajka, te voditeljica dječjih radionica u Bučogradu Ivana Mikulec.

- Ove godine pripremili smo još raznovrsniji i interesantniji program u Bučogradu, koji smo kao manifestaciju pokrenuli prošle godine s osnovnom idejom da promoviramo naše Varaždinsko bučino ulje, i to na poseban i atraktivan način. S nama će i ove godine biti vjerni partneri, udruga proizvođača Varaždinsko bučino ulje, Udruga kuhara Varaždinske županije, te udruga Hajdina. Drugi dio programa je prošle godine bio predstavljanje gradova i općina iz naše županije, a osobno sam bila iznenađena velikim entuzijazmom koji su pokazali naši gradonačelnici i načelnici u osmišljavanju programa. Sigurni smo da će taj program sada biti još bolji, jer ove godine nemamo samo „Županiju u malom“, nego možemo reći i „Regiju u malom“ obzitom da će se u našem Bučogradu, uz naše općine Jalžabet, Beretinec, Petrijanec, Sveti Ilija, Vidovec i Breznički Hum, predstaviti Krapinsko-zagorska županija i Grad Čakovec – istaknula je Natalija Martinčević.

Cjelodnevni programi tokom trajanja Bučograda odvijati će se prema sljedećem rasporedu:

• 24. kolovoza – Grad Čakovec
• 25. kolovoza – Općina Jalžabet
• 26. kolovoza – Općina Beretinec
• 27. kolovoza – Općina Petrijanec
• 28. kolovoza – Općina Sveti Ilija
• 29. kolovoza – Općina Vidovec
• 30. kolovoza – Općina Breznički Hum
• 31. kolovoza – Krapinsko-zagorska županija

Uz nastupe KUD-ova, zborova, orkestara, vrhunskih glazbenika, predstavljanje običaja i, naravno, gastronomije svojega kraja, veselja i dobre zabave biti će u izobilju.

Program samog Bučograda odvijat će se u petak, 23. kolovoza, te u petak, 30. kolovoza, i ove godine u suradnji s Udrugom kuhara Varaždinske županije, udrugom Hajdina, udrugom Varaždinsko bučino ulje i odgojiteljicom Ivanom Mikulec. Za naše najmlađe će ponovno biti organizirane jedinstvene radionice, dok će odrasli u Bučogradu i ove godine moći uživati u okusima tradicijskih jela.

Dođite u Bučograd, otkrijte okuse, mirise i zvukove cijele regije!

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.