07. 10. 2019.

"Garantirano z Varaždinske županije" ponovno u Zagrebu

Varaždinska županija se ovaj ponedjeljak, 7. listopada 2019. godine, brojnim Zagrepčanima ponovo predstavila na glavnom zagrebačkom trgu manifestacijom "Garantirano z Varaždinske županije“ s ciljem promocije izvornih proizvoda našega kraja.

Čak 40-ak OPG-ova, obrtnika, domaćih radinosti, tvrtki i pojedinaca iz Županije, brojnim su posjetiocima ponudili najbolje iz Varaždinske županije. Tako se na štandovima, između ostalog, moglo okusiti i kupiti Varaždinsko zelje, Varaždinsko bučino ulje i proizvodi od buče, kučanski koščičjak, proizvodi od heljde, medena rakija, voćne rakije, domaće voće i povrće, sirevi, domaća tjestenina i mnogo raznih drugih izvornih proizvoda naših vrijednih proizvođača, dok su Varaždinske dizajnerice predstavile svoje najnovije kolekcije.

Zagrepčani i njihovi gosti mogli su kušati najbolju sarmu, spravljenu od izvornog Varaždinskog zelja, koju je pripremila Minerva iz Varaždinskih Toplica, a za kulturno-zabavni program zaslužni su bili članovi Udruge Hajdina iz Kučana Donjeg.

Predstavljanju su nazočili župan Varaždinske županije Radimir Čačić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, financije i europske poslove Mladen Jakopović i direktor Turističke zajednice Varaždinske županije Miran Bojanić Morandini, koji su obišli izlagače, te pritom izrazili zadovoljstvo brojnim posjetiteljima i pozitivnim komentarima. Naglasili su kako se tradicija predstavljanja na glavnom zagrebačkom trgu treba nastaviti i u idućim godinama jer je to jedan od najboljih načina da se naši proizvođači i OPG-ovi predstave zagrebačkoj publici i pronađu put do novih tržišta.

Gužve na štandovima i oko štandova potvrdile su oduševljenje Zagrepčana i njihovih gostiju brojnim proizvodima koji su djelo rada marljivih ruku proizvođača iz Varaždinske županije.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.