25. 10. 2019.

Najavljen ovogodišnji „Halloween party u atriju“

Nakon jako dobro prihvaćene prošlogodišnje manifestacije, koja se po prvi puta odvijala u atriju Županijske palače, Turistička zajednica Varaždinske županije i ove godine organizira „Halloween party u atriju“. Danas održanom konferencijom za medije, prigodno smještenom u vinskom podrumu Županijske palače, najavljen je još bogatiji i sadržajniji program, a prisutnima su ga predstavili predsjedavajuća Turističke zajednice Varaždinske županije Natalija Martinčević i idejni začetnik manifestacije Kristijan Petrović Kiki.

- Prošlogodišnja manifestacija prošla je iznad naših očekivanja, stoga smo upravo radi pozitivnih iskustava izlagača i posjetitelja odlučili i ove godine organizirati „Halloween party u atriju“. Najpopularniji motiv ove manifestacije je svakako buča, a predstaviti će se naši OPG-ovi, naše obrtnice i Udruge. Valja istaknuti kako očekujemo goste iz čak 15-tak zemalja cijelog svijeta, od Slovenije do Singapura, koji su se odlučili posjetiti upravo našu manifestaciju – rekla je Martinčević i naglasila kako je Varaždinska županija jedina županija koja organizira ovu manifestaciju.

Zanimljiv i bogati program održava se 31. listopada s početkom od 18.00 sati, a svi posjetitelji moći će se zasladiti i prigodnim jelima i pićima poput jezive trpeze Halloween kolača, slastica s nezaobilaznim štruklima od buče, kuhanim bazginim vinom iz kotla, kuhanim jezivim punčom, pečenim jabukama i kestenima. Ponudu će zaokružiti crno pivo, te prigodno pivo iz poznate Whychwood pivovare, koje će za goste pripremiti ekipa iz Medine škrinje.

O samom programu više je ispričao Kristijan Petrović Kiki, napomenuvši da su za Halloween zapravo zaduženi Kelti, što znači da je star više od 2500 godina. U drugim zemljama Halloween je pandan za naš fašnik, a 31. listopad u keltskoj je povijesti obilježavao kraj stare i početak nove godine.

- I ove godine program će početi u 18 sati, imati ćete priliku vidjeti proizvode travara, kušati posebno pivo, dok vas u 19:30 sati očekuje predavanje o vampirima Istočne i srednje Europe u režiji moje malenkosti. Nezaobilazni Krunoslav Čolo i ove će se godine pojaviti će se u ulozi druida koji će predstaviti zapise na raznim pismima, a uz razne trave, masti, torbice s šišmišima i puno drugih prigodnih zanimljivih artikala, oko 20.30 sati goste očekuje i jedno iznenađenje – napomenuo je Petrović.

Svi građani pozvani su da se pridruže dobroj zabavi, a svakako je poželjno i maskiranje jer će se ove godine prvi puta birati naj maska. Najoriginalniji sudionici biti će nagrađeni vikendom u jednoj od prekrasnih Kuća za odmor s pričom na području Varaždinske županije.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.