Najavljeni prvi Dani okusa varaždinskoga kraja

Manifestacija “Dani okusa varaždinskog kraja“ koja će se prvi puta održati ove godine u razdoblju od 18. travnja do 1. svibnja, predstavljena je u varaždinskome restoranu Verglec.

Značaj cjelokupnog projekta Okusi varaždinskoga kraja te program same manifestacije brojnim prisutnim medijima predstavili su direktor poduzeća Gastrocom Joisp Barulek,  direktorica Turističke zajednice Varaždinske županije Elizabeta Dolenec i  župan Varaždinske županije te predsjednik TZ Varaždinske županije Predrag Štromar.

Ovom  prvom manifestacijom obuhvaćeno je 13 ugostiteljskih objekata s područja Varaždinske županije, koji su nosioci standarda Okusi, i koji će ljubiteljima gastronomskih specijaliteta omogućit će da uživaju u bogatstvu i raznolikosti jela koje su pripremale generacije domišljatih domaćica.

Direktorica Turističke zajednice Varaždinske županije Elizabeta Dolenec  naglasila je kako varaždinski kraj ima kvalitetnu kuhinju “naslijeđenu od baka i vrsnih kuhara iz plemićkih palača i dvora“ dok je župan Predrag Štromar zaključio kako će manifestacija zasigurno doprinijeti rastu turističkog prometa koji je, barem što se noćenja tiče, u prva tri mjeseca povećan za 25 posto u odnosu na isto razdoblje lani  te pohvalio kuhinju varaždinskoga kraja koja obiluje bogatstvom i raznolikošću jela.

Tako će od 18. travnja do 1. svibnja ove godine u restoranima Arabeli iz Ludbreškog Globočeca, Topličkoj Đurinoj hiži, restoranu Garestin, Grešnoj pelnici iz Klenovnika, La Gusu, Minervi iz Varaždinskih Toplica, Palatinu, Zalogajnici Šanjek, hotelu Varaždin, restoranu Verglec, Zlatnim Goricama i kavani Dora iz Varaždina gosti i turisti moći za svega 55 kuna uživati u tri slijeda jela. Ovisno o restoranu kojeg odaberu, kuhari će im poslužiti juhu od vrganja, pečenog soma obloženog špekom, tortu od graha, hajdine njoke s goveđim jezikom, ždrebeći odrezak i svu silu domaćih kolača.

Predstavljanju je prisustvovala i pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, regionalni razvoj i europske integracije Varaždinske županije mr.sc. Jelena Zrinski Berger.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.