8. 12. 2019.

„Pivski advent „ oduševio pivoljupce, ali i sve ostale ljude željne dobrog druženja

Tako su gosti u atriju mogli uživati u pivu od meda i kestena, pšeničnom pivu, dimljenom pivu, pivu s okusom cimeta, jagode, đumbira, a pravi hit bilo je pivo s okusom buče. Događaj su podržali i župan Radimir Čačić, te predsjedavajuća Turističke zajednice Varaždinske županije Natalija Martinčević, koji su tom prilikom i isprobali zaista raznoliku ponudu domaćih piva.
- Prošle smo godine krenuli u organizaciju raznih zabavnih i zanimljivih programa u atriju Županijske palače, kao jednom potpuno novom turističkom ponudom. Prošlog smo vikenda upriličili prekrasan doživljaj uz ukrašavanje božićnih drvaca s našim mališanima, otvaranje adventskog kalendara koji je ove godine doista atraktivan, s prekrasnim slikama najpoznatijih slikara naive iz naše županije. Programe nadopunjujemo i nadograđujemo, tako da smo odlučili organizirati i ovaj Pivski advent, na čemu zahvaljujem svima koji sudjeluju. Zaista je danas lijepo i zabavno biti ovdje, osobito jer smo građanima ponudili i nešto drugačiju adventsku priču uz već tradicionalnu ponudu u samome gradu – rekla je Martinčević.

Predsjednik Udruge pivara Sjever Vjeran Blažeka, kao i suvlasnik PUB-a Medina škrinja Domagoj Marić, izrazili su zadovoljstvo sudjelovanjem u ovoj zanimljivoj turističkoj manifestaciji, dok je „autor“ piva od buče, Nenad Kocijan, naznačio kako ga veseli što je pivo izazvalo pažnju, pa se tako preko četrdeset litara rastočilo u par sati.

Vlasnik tvrtke “Varaždinske delicije” Ivan Tomašković, pripremio je gastronomsku ponudu, a posjetiteljima su se nudile kuhane kobasice, debrecinke, kobasica od jelena, ali i domaći buncek te prezvuršt.

Za dobro raspoloženje pobrinuo se DJ Roberto sa zanimljivim retro glazbenim repertoarom iz popularnih 80-ih i 90-ih godina.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.