10.01.2020.

Predstavljen drugi dio atraktivnog programa Svečanog bala Varaždinske županije

Povodom skorašnjeg Svečanog bala Varaždinske županije, savjetnica župana Natalija Martinčević danas je, zajedno sa suradnicima, predstavila i drugi dio bogate ponude koja nas očekuje 24. siječnja u HNK u Varaždinu.

Kako je naglasila Martinčević, Svečani bal Varaždinske županije dobio je još jedno priznanje za svoju kvalitetu, te će se ove godine održati pod pokroviteljstvom hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije, ali i kao partner Bala Gradišćanskih Hrvata koji se održava u Beču.

- Svečani bal Varaždinske županije i ove će godine biti jedan poseban događaj. Nastavili smo i nastaviti ćemo dizati njegovu kvalitetu. Na prošlom predstavljanju u Županijskoj palači predstavili smo program koji je i ove godine izuzetno bogat, a danas ovdje predstavljamo naše modne dizajnerice, posebno atraktivne povijesne postrojbe i bogatu gastronomiju Varaždinske županije – rekla je Martinčević, te posebno zahvalila organizacijskom odboru kao i svima koji su sudjelovali u organizaciji.

Na predstavljanju programa prisutni su bili i predstavnici povijesnih postrojbi koje će ove godine biti posebna atrakcija bala, a na samom Svečanom balu sudjelovati će Husarska garda Varaždinske županije, Varaždinska građanska garda - Purgari, Karlovačka građanska garda, Križevačka djevojačka straža, te povijesna postrojba iz Linza. Pažnju će zasigurno svakako će privući kadeti i kadetkinje Hrvatske vojske.

- Ponosan sam što će se povijesne postrojbe predstaviti na ovakvoj manifestaciji kao što je Svečani bal. Povijesne postrojbe dio su naše kulture i tradicije i to je ono što nastojimo sačuvati i prenijeti generacijama. Na samom Balu biti će ponuđen i tradicionalni purgarski gulaš iz 18. stoljeća, bez kojeg nije moglo završiti niti jedno okupljanje purgara, a to njegujemo i dan danas. – rekao je Dražen Loparić, zapovjednik Purgara, koji se u ime svih postrojbi zahvalio Varaždinskoj županiji na uključivanju u ovu manifestaciju.

Ivana Ipša, vlasnica VOP portala Varaždin obratila se u ime varaždinskih dizajnerica koje će i ove godine svoje kreacije predstaviti na Svečanom balu.
- Evidentno je da nam je Varaždinska županija postala jedan aktivan promotor poduzetništva i obrtništva. Ta aktivna promocija nam je izuzetno važna i na tome im zahvaljujem. Radimo zajedno na promociji naših obrtnika i poduzetnika od malih sajmova do ovakvih velikih svečanih manifestacija. – rekla je Ivana Ipša.

Tako će se na ovogodišnjem Svečanom balu predstaviti Ana Kraš – AK studio, Kookabee dizjan by Melita Kukec, Snježana Radev s svojom modnom markom Brokat i BRoth by Blaženka Roth.

Za vrhunsku gastronomsku ponudu, spravljenu od autohtonih namirnica, zaduženi su nagrađivani kulinarski majstori hotela Minerva.
- U gastronomsku ponudu na Svečanom balu uključili smo sve tradicionalne namirnice s područja Varaždinske županije. Biti će tu puno jela u kojima prevladava buča, zatim heljda, purica s mlincima te brojne tradicionalne delicije spremljene na jedan poseban način. Bit će poslužena Toplička torta, pripremana po originalnoj recepturi iz 19. stoljeća. U pripremu naših jela ulažemo puno truda i ljubavi i vjerujemo da će se svidjeti gostima na Svečanom balu – rekla je Terezija Pernar, voditejica ugostiteljstva iz Hotela Minerve.

Karte za Svečani bal mogu se kupiti na blagajni Hrvatskog narodnog kazališta.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.