Edukacija o privatnom smještaju ponovno privukla brojne iznajmljivače

U sklopu projekta „Kuće za odmor s pričom“ Turistička zajednica Varaždinske županije jučer, 28. siječnja, organizirala je besplatnu edukaciju za privatne iznajmljivače. Osim nositelja standarda „Kuće za odmor s pričom“, edukaciji su se odazvali i brojni drugi vlasnici privatnog smještaja kao i oni koji to tek žele postati.


Prisutni su se ovom prilikom mogli upoznati s projektom „Kuće za odmor s pričom“ i čuti podatke o dosadašnjim rezultatima. Nakon toga, fokus je bio na najvažnijim informacijama vezanim uz predmet kontrole turističke inspekcije, odnosno što svaki iznajmljivač mora imati kako bi radio u skladu sa zakonom. U drugom dijelu edukacije govorilo se kako formirati cijenu koja odgovara kvaliteti i kako pružiti dodatnu vrijednost gostu, a u zadnjoj, ali nikako manje važnoj temi, obuhvatilo se područje osiguranja, koje, iako neobavezno za privatne iznajmljivače, svakako smanjuje rizik gubitka u neočekivanim situacijama.


Velik interes novih iznajmljivača pokazao je izuzetnu korisnost i potrebitost ovakvih edukacija, kao i međusobne suradnje, razmjene iskustva i kontinuiranog učenja. Sve to, uz buduće edukacije i stalno usavršavanje svakako će doprinijeti stvaranju i unapređenju kvalitete privatnog smještaja na području Varaždinske županije.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.