Pretraži

Restoran Zlatne Gorice uvršten na Michelinovu listu „Bib Gourmand“

Restoran Zlatne Gorice uvršten na Michelinovu listu „Bib Gourmand“

 

Globalno najznačajniji i najpriznatiji vodič za restorane Michelin, objavio je godišnju selekciju restorana u Hrvatskoj za 2020. godinu. Tako je Hrvatska od danas bogatija za dva restorana s prestižnom MICHELINOVOM zvjezdicom te ih sada ima ukupno 7.

Osim izbora restorana sa zvjezdicama, inspektori vodiča MICHELIN posebno su usmjereni i na pronalaženje restorana koji pružaju dobru vrijednost za novac te su na taj način pristupačni svim ljubiteljima kvalitetne hrane.
Zbog toga je 1997. godine, Michelin započeo s dodjelom oznake Bib Gourmand koja se dodjeljuje restoranima za kvalitetne menije po pristupačnim cijenama. Ova oznaka ističe restorane koji nude kvalitetan jelovnik s dva slijeda uz čašu vina ili desert za 35 eura / 260 kuna.

Upravo je ove godine na ovu listu dospio i restoran Zlatne Gorice kojeg su Michelinovi inspektori opisali ovako:

„Smješten na brežuljcima usred svojih vinograda, restoran Zlatne Gorice na Varaždin Bregu pruža savršen sklad osuvremenjenih tradicionalnih jela i domaćih vina, a sve to u vrlo elegantnoj atmosferi.“

Iskrene čestitke i sve pohvale Zlatnim Goricama na ovom velikom priznanju!

Osim Zlatnih Gorica, preporuku Michelina, još 2018. godine dobio je i varaždinski restoran Bedem, pa s ponosom možemo istaknuti kako kvaliteta gastronomske ponude Varaždinske županije postaje sve prepoznatljivija i na svjetskoj sceni.

Popis ukupno 70 hrvatskih restorana s MICHELINOVIM oznakama možete pronaći OVDJE

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.