Pretraži

Poziv na 10. izložbu bučinog ulja SZ HRV i 3. međ. izložbu Alpe-Jadran

Poziv na 10. izložbu bučinog ulja SZ HRV i 3. međ. izložbu Alpe-Jadran

 

Varaždinska, Međimurska, Krapinsko-zagorska i Zagrebačka županija te Grad Zagreb dana 23. svibnja 2020. godine, organiziraju;

10. IZLOŽBU BUČINOG ULJA HRVATSKE i 3. MEĐUNARODNU IZLOŽBU BUČINOG ULJA ALPE-JADRAN

Analiza i ocjenjivanje bučinog ulja provoditi će se sukladno zahtjevima norme HRN EN ISO/IEC 17025:2007. Od kemijskog sastava bučinog ulja analizirati će se; sastav masnih kiselina, peroksidni broj, slobodne masne kiseline, …, a od senzorskih analiza provoditi će se ocjenjivanje; okus, miris, ….

Najbolje ocjenjeno ulje (šampion izložbe) osvojiti će novčanu nagradu u iznosu od 2.000 EUR-a.

Bučino ulje je danas prepoznatljiva sastavnica tradicionalne kuhinje kontinentalne Hrvatske, a svestrana primjena i sam način njegove uporabe dio su bogatog srednjoeuropskog gastronomskog naslijeđa. Dugogodišnjim marljivim radom, prenošenjem znanja i vještina s generacije na generaciju, proizvođači su iz sjemenki buča sa svojih polja nastojali proizvesti što kvalitetnija i ukusnija ulja. Tek posljednjih desetljeća bučino ulje dobiva potvrdu povoljnih učinaka na zdravlje i vitalnost ljudskog organizma i zasluženo mjesto na stolovima ljubitelja dobre hrane. Bučino ulje obiluje mnogim visokovrijednim, bioaktivnim spojevima s vitaminskim i antioksidativnim djelovanjem te ostalim spojevima koji pozitivno djeluju na zdravlje.

Izložba bučinog ulja poprimila je tradicionalni karakter na području kontinentalne Hrvatske, te stoga

POZIVAMO

sve zainteresirane proizvođače bučinog ulja s područja Varaždinske, Međimurske, Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije, grada Zagreba ali također i iz cijele Hrvatske da se prijave na 10. Izložbu bučinog ulja Hrvatske i 3. Međunarodnu izložbu bučinog ulja ALPE-JADRAN koja će se održati u subotu 23. svibnja 2020. godine u Varaždinu.

Molimo zainteresirane proizvođače da ispunjene prijavne obrasce (u prilogu) dostave najkasnije do 31. ožujka 2020. godine na adresu: Upravni odjel za poljoprivredu i ruralni razvoj, Franjevački trg 7, 42000 Varaždin ili na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Prikupljanje uzoraka za ocjenjivanje bučinog ulja za proizvođače s područja Varaždinske županije održat će se u terminu 06.04.-07.04.2020 (ponedjeljak/utorak) u prostorijama Varaždinske županije, Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj, Franjevački trg 7, Varaždin.

Dostavlja se;

1 x 0,25 litara i 1 x 0,50 litara ulja u tamnim, staklenim i neobilježenim bocama za ocjenjivanje bučinog ulja, te 1 boca ulja s etiketom proizvođača ulja u svrhu izlaganja i degustacije na navedenoj Izložbi.

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti u Upravni odjel za poljoprivredu i ruralni razvoj, Varaždinske županije na broj telefona: 042/390-580 i 042/390-582.

Povezani dokumenti

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.