11. 5. 2020.

Varaždinska županija dodjeljuje 900.000 kuna bespovratnih potpora u turizmu

Varaždinska županija drugu godinu za redom nastavlja s poticanjem ulaganja u turizam koji je prepoznala kao jednu od strateških grana razvoja.

Temeljem Javnog poziva za dodjelu bespovratnih potpora u turizmu ukupno će se dodijeliti 900.000 kuna osiguranih iz proračuna Varaždinske županije što predstavlja najveće direktno ulaganje u smještaj među županijama RH. Glavni ciljevi Javnog poziva su unapređenje kvalitete usluge i sadržaja turističkog proizvoda (povećanje kategorizacije smještaja) te produljenje sezone.

Na natječaj se mogu prijaviti pravne i fizičke osobe (privatni iznajmljivači) te obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja imaju registriranu dopunsku djelatnost turizam. Osim što su osigurana sredstva za ulaganja u već registrirane smještajne objekte, ovaj natječaj jedan je od rijetkih koji daje poticaj za otvaranje novih smještajnih objekata s ciljem povećanja smještajnih kapaciteta i noćenja. Uz obvezu registracije do 30. studenog 2020. godine, na taj se način potiču fizičke i pravne osobe koje tek stvaraju uvjete za početak obavljanja turističke djelatnosti.

Natječaj je otvoren od 11. svibnja do 10. lipnja ove godine, a Županija će sufinancirati 50% ukupnih prihvatljivih troškova i maksimalno do 30.000,00 kn. Za razliku od gotovo svih drugih natječaja i javnih poziva, Županija isplaćuje sredstva po potpisivanju projekta, a ne nakon završetka, što značajno pomaže prijaviteljima u realizaciji.


Svi kriteriji i uvjeti natječaja objavljeni su na web stranicama Varaždinske županije.

 

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.