Pretraži

Ispunite ljeto novim doživljajima – doživi iz zraka, istraži na biciklu i prepusti se rijeci

Varaždin i njegova atraktivna te različitim sadržajima bogata okolica spremni su za kreiranje nezaboravnih uspomena.

U vrijeme kada su emocije prevencije i sigurnosti sve prisutnije u odabiru destinacije, a kontinentalne destinacije i aktivnosti u prirodi sve češći odabir za odmor, Turistička zajednica grada Varaždina izradila je novi promotivni video kojim se žele dodatno istaknuti vrijednosti i posebnosti Varaždina i okolice. Izradu promo materijala financijski je pomogla i Turistička zajednica Varaždinske županije.

Šetnja dravskom park šumom, istraživanje skrivenih riječnih rukavaca i jezera, SUP i Jeep safari, rafting s ekipom, romantika uz izlazak i zalazak sunca, biciklom od dvorca do dvorca uz otkrivanje kulturnih i prirodnih ljepota, uspinjanje po zelenim brežuljcima, uživanje u pogledima s vrhova planina, adrenalinski doživljaj iz zraka, samo su neki od elementa koji se ističu kao inspiracija i poziv u destinaciju.

Na svega 15-ak minuta od šarmantne urbane povijesne jezgre Varaždina skriva se jedna drugačija ljepota, očuvana ali neukroćena. Rijeka Drava. Doživljaj rijeke je prava avantura, a na Dravi možete uživati u raftingu, krenuti u SUP avanturu a prirodne ljepote Drave možete otkriti i uz adrenalinsku vožnju legendarnim safari jeepom kroz labirinte šumskih putova starog toka Drave koji vas neće ostaviti ravnodušnima.

Ljepote županije možete istražiti i na biciklu, jer u kojem god smjeru iz Varaždina krenuli u radijusu od stotinjak kilometara očekuju vas netaknuta priroda, izvorska voda, desetak dvoraca, muzeji, zbirke, crkve i sakralna baština, vrijedna arheološka nalazišta, vinogorja, lovna gospodarstava i tradicijski obrti. Na području Varaždinske županije formirane su četiri cestovne i jedna djelomično offroad biciklistička ruta.

Želite li nezaboravan doživljaj iz zraka, Ravna gora i Ivančica mjesta su koja nude doživljaje pune adrenalina za rekreativce i profesionalce. Možete se odlučiti za planinarenje, paragliding ili alpinističko penjanje.

Više informacija o rezervaciji programa, koji će zadovoljiti interese za autentičnim doživljajima i istovremeno omogućiti odgovorno uživanje u istima, možete pronaći klikom OVDJE.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.