Najavljeni drugi Dani okusa varaždinskoga kraja

Najavljeni drugi Dani okusa varaždinskoga kraja

 

U brižno uređenom tradicionalnom okruženju seoskog domaćinstva „Grešna pilnica“ jučer su najavljeni drugi po redu Dani okusa varaždinskoga kraja.

Značaj cjelokupnog projekta, te program same manifestacije, prisutnim medijima i brojnim gostima predstavili su vlasnik seoskog domaćinstva „Grešna pilnica“ Izidor Gladović,  direktorica Turističke zajednice Varaždinske županije Elizabeta Dolenec i  župan Varaždinske županije te predsjednik TZ Varaždinske županije Predrag Štromar, koji je ovom prilikom dodijelio standard „Okusi varaždinskoga kraja“ restoranu Bedem iz Varaždina kao novom subjektu u projektu.

Manifestacija Okusi varaždinskoga kraja održava se od 18. travnja do 1. svibnja, a obuhvaća 13 ugostiteljskih objekata s područja Varaždinske županije, koji su nosioci standarda Okusi, i koji će ljubiteljima gastronomskih specijaliteta omogućit će da uživaju u bogatstvu i raznolikosti jela koje su pripremale generacije domišljatih domaćica.

Tako će u restoranu Arabela iz Globočeca Ludbreškog, Grešnoj pilnici iz Klenovnika, hotelu La Gus i Zlatnim Goricama iz Gornjeg Kneginca, Minervi iz Varaždinskih Toplica, hotelu Trakošćan, restoranu Palatin, Zalogajnici Šanjek, hotelu Varaždin, restoranu Verglec, restoranu Garestin, restoranu Bedem i kavani Dori iz Varaždina, gosti moći uživati u dva menija od tri slijeda jela spravljenih od tradicijskih namirnica po promotivnoj cijeni od 75 kuna.

Ovisno o restoranu kojeg odaberu, kuhari će im poslužiti delicije poput filea soma obloženog špekom, habsburšku juhu s vrganjima i piletinom, kuhanog dimljenog bunceka, svinjsko pečenje iz paca, zagorski odrezak, punjenu racu s hajdinom kašom, domaće štrukle, kuruznu zlevku i još mnogo ukusnih specijaliteta domaće kuhinje.

Letak sa popisom restorana i promotivnih menija možete preuzeti ovdje.   

Povezani dokumenti

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.