Kuće za odmor s pričom predstavljene u Rusiji i ostatku svijeta kao pozitivan primjer razvoja turizma u vrijeme koronavirusa

Kuće za odmor s pričom, originalni turistički proizvod Varaždinske županije, predstavljene su prošli tjedan u Rusiji, ali i ostatku svijeta kao pozitivan primjer razvoja turizma u vrijeme pandemije koronavirusa.

Predstavio ih je direktor Turističke zajednice Varaždinske županije Miran Bojanić Morandini na 8. međunarodnom kongresu „St. Peterburg i slavenski svijet“, koji je 28. listopada održan online.

Ukupno 45 objekata uključenih u ovaj uspješan projekt idealno su mjesto za kvalitetan i luksuzan odmor – nude zabavne sadržaje, jacuzzije, saune, vanjske bazene, i to u idiličnom kraju daleko od gužve i vreve. Svaka kuća priča priču o svojim vlasnicima, ali i priču o povijesti i životu ovdašnjih ljudi, njihovim običajima i tradiciji. Upravo su to kao rješenje za bijeg od pandemije prepoznali brojni strani i domaći turisti.

Kuće za odmor jedan su od rijetkih vrsta smještaja koji nije osjetio negativan utjecaj pandemije: u 2020. godini su na čak 94,3 % prošlogodišnje popunjenosti. Primjer su razvoja kvalitetnog, odgovornog i održivog turizma okrenutog razvoju lokalne zajednice i upravo su one umanjile negativan utjecaj pandemije koronavirusa na gospodarstvo Varaždinske županije. Nijemci, Hrvati, Nizozemci i Poljaci, koji su najčešći gosti, već su doživjeli idilu koju pružaju, a zahvaljujući predstavljanju projekta na 8. kongresu „St. Peterburg i slavenski svijet“ imao ih je priliku upoznati i cijeli svijet. 

Miran Bojanić Morandini bio jedan od 16 govornika na Kongresu pred brojnom online publikom. Osim o utjecaju pandemije na turizam, razgovaralo se i o njenom utjecaju na zdravstveni sustav i kulturu.

Nakon Londona i Atlante, ovo je bilo treće predstavljanje projekta Kuće za odmor s pričom u inozemstvu.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.