Predstavljanje turističke ponude Varaždinske županije u Celju

Turistička zajednica Varaždinske županije predstavila se na otvorenju 50. međunarodnog sajma poduzetništva u slovenskom Celju.

Zemlja partner jubilarnog izdanja ovog vrlo posjećenog sajma je Hrvatska, a u vremenu od 12. do 17. rujna na njemu će se predstaviti 1.478 izlagača iz 30 zemalja, među kojima i 50 izlagača iz Hrvatske.

Otvorenju su prisustvovali  slovenski premijer Miro Cerar, ministar gospodarskog razvoja i tehnologije Republike Slovenije Zdravko Počivalšek, potpredsjednica hrvatske Vlade te ministrica Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić i ministar turizma Gari Cappelli.

Izaslanstvo je nakon otvorenja obišlo izlagače, a na izloženom prostoru TZ Varaždinske županije, osim sa turističkom ponudom Varaždinskoga kraja, upoznali su se i sa načinom izrade Lepoglavske čipke koju su prezentirale članice Zadruge lepoglavske čipke.

Glavni organizator predstavljanja hrvatskih izlagača je Hrvatska obrtnička komora (HOK) uz aktivno sudjelovanje Ministarstva turizma, Hrvatske turističke zajednice, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta te Hrvatske gospodarske komore, a u sklopu predstavljanja predviđen je i bogat i raznovrstan program koji uključuje: poslovne susrete, međunarodna predstavljanja, okrugle stolove i panele.

Petak, 15. rujna, proglašen je „Danom turizma“ u sklopu kojeg će se predstaviti atraktivna hrvatska turistička odredišta, a posjetitelji će moći uživati u raznim kulinarskim užicima raznolike i bogate hrvatske kuhinje.

Turistička ponuda Varaždinske županije predstavila se na izložbenom prostoru Klastera Središnje Hrvatske, na kojem će se idućih dana sa svojom ponudom predstaviti i ostale TZ županija iz navedenog Klastera – Bjelovarsko-bilogorska, Krapinsko-zagorska, Zagrebačka i Koprivničko-križevačka.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.