Pretraži
10. 12. 2020.

Projekt Amazing Amazon of Europe nastavlja s aktivnostima

Projekt Amazing Amazon of Europe nastavlja s aktivnostima

 

Upravni odbor projekta „Responsible Green Destination Amazon of Europe – Amazing AoE“ održao je 2. virtualni radni sastanak na kojem su sudjelovali članovi projektnih timova regija partnera iz Austrije, Slovenije, Srbije, Mađarske i Hrvatske. Revidiran je dosadašnji napredak u radu te su definirane nadolazeće aktivnosti, s naglaskom na provedbu istraživanja turističkih kapaciteta i ponude na područjima uključenih regija. Također, projektni partneri su redovito održavali online sastanke za nesmetanu provedbu projekta.

Na sastanku su također definirani pripremni koraci za izradu zajedničke strategije razvoja konačnog turističkog proizvoda kao „zelene destinacije“ područja Europske Amazone, odnosno održive turističke ponude koju obilježava raznolikost prirodne i kulturne baštine na području budućeg UNESCO prekograničnog Rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav.

Projektom se prije svega nastoji poticati održivi turistički rast i razvoj, ali i suradnju uključenih aktera kroz razvijanje visokokvalitetnog turizma. Nadasve je važno usuglašavanje modernih tehnologija s prirodnom baštinom, obzirom da područje prekograničnog Rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav obiluje biološkom raznolikošću i prirodnim staništima.

Projekt ukupne vrijednosti 2.428.000 eura sufinanciran je sredstvima Europske unije (ERDF i IPA). Proračun Varaždinske županije u ovom Projektu iznosi 140.000 eura, od čega je 85 posto sufinancirano sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj. Vodeći partner je Institut Iskriva iz Slovenije, a Koprivničko-križevačka županija je projektni partner, uz još 12 regija i 15 pridruženih partnera iz Austrije, Slovenije, Srbije, Mađarske i Hrvatske. Jedan od pridruženih partnera je Turistička zajednica Varaždinske županije koja u projektu sudjeluje sa svojim znanjem, iskustvom i podacima potrebnim za nesmetano provođenje projekta.

Predviđeno trajanje projekta je 30 mjeseci, tijekom kojih će Varaždinska županija aktivno surađivati s lokalnim pružateljima turističkih usluga i jedinicama lokalne samouprave u cilju razvoja održivog turizma uz područje rijeke Drave.

* Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije (Europski fond za regionalni razvoj (ERDF) i Instrumenti pretpristupne pomoći (IPA)).

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.