21. 4. 2021.

Najbolje na svijetu: Varaždinskom bučinom ulju čak tri zlatne medalje na prestižnom svjetskom natjecanju Monde Selection

Varaždinsko bučino ulje, prvo takvo zaštićeno ulje u Hrvatskoj, ponovno je potvrdilo svoju svjetsku vrijednost i kvalitetu. Na prestižnom, 60. po redu svjetskom natjecanju u kvaliteti prehrambenih proizvoda Monde Selection u Bruxellesu je Varaždinsko bučino ulje osvojilo čak tri zlatne medalje za kvalitetu! 

Zlata su osvojili OPG Kolenko iz Nedeljanca, OPG Kurtek iz Šemovca i OPG Vidaček iz Seljanca. Za svoje proizvode dobili su niz pohvala od članova Ocjenjivačke komisije koju čine vrhunski stručnjaci - kuhari s Michelinovim zvjezdicama, članovi francuske kulinarske akademije “Académie culinaire de France”, članovi Euro-Toque zajednice kuhara i drugih prestižnih organizacija.  

„Izrazito ukusno bučino ulje“, „suptilnog mirisa prženih bučinih sjemenki“, „jedinstveno ulje“ koje je „savršen dodatak salati od svježeg matovilca ili juhi od bundeve“, a ujedno je „proizvod velike zdravstvene dobiti“ – komplimenti su koje su svjetski stručnjaci udijelili Varaždinskom bučinom ulju. Pritom su posebno pohvalili „atraktivnu neprozirnu bocu posebno dizajniranu za zaštitu ulja od štetnog utjecaja svjetla“.  

Varaždinsko bučino ulje izvanrednan je čuvar tradicije, okusa i mirisa varaždinskog kraja. Zbog vrhunskih gastronomskih karakteristika, „Varaždinsko bučino ulje“ je više od stotinu godina nezaobilazno u tradicionalnoj pripremi jela varaždinskog kraja, a ove tri zlatne medalje izniman su uspjeh i definitivna potvrda njegove svjetske vrijednosti.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.